Nieuws

 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 • UWV heeft in 2017 fors meer loonsancties opgelegd dan in 2016. Een werkgever krijgt zo'n loonsanctie als hij zich niet op de juiste manier inzet voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

Nieuws

Zes op de tien werkgevers worstelen met het feit dat werknemers veel vakantiedagen niet opnemen.

Dit vormt voor bedrijven een financieel risico, omdat ze er geld voor moeten reserveren. De meeste organisaties (85 procent) stimuleren dan ook het opnemen van vrije dagen.
62 procent van de werkgevers worstelt desondanks met een overschot aan vrije dagen. Dat staat in een onderzoek van Multiscope onder eindverantwoordelijken bij ruim 200 midden- en grootbedrijven.

Doneren
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van UNICEF, dat vrijdag het concept Geef-een-dag lanceert. Werknemers krijgen daarbij de mogelijkheid om vrije dagen te 'doneren' aan de kinderorganisatie van de VN. Het salaris dat normaal gesproken betaald zou worden gaat dan naar doelen als onderwijs of drinkwater.
Volgens UNICEF wordt hiermee een probleem van werkgevers deels opgelost en kunnen tegelijk kinderen worden geholpen. "Met de gemiddelde nettowaarde van één verlofdag kunnen we 140 kinderen met vaccinaties tegen polio beschermen. Dat is een geweldig effect", aldus de organisatie.
Onder meer de gemeente Den Haag en Schiphol doen mee aan Geef-een-dag.

Door: NU.nl

   

Wie het als twintiger of dertiger al flink heeft gehad met zijn werk, loopt als veertiger meer kans op mentale problemen.
Een depressie staat daarbij bovenaan het lijstje. Maar ook slaapproblemen en piekeren. Dat blijkt uit recent sociologisch onderzoek aan de Ohio State University.

Lees meer: Balen met 20, depressie met 40

   

1 op de 7 werknemers met een chronische ziekte meldt deze niet bij zijn baas. Uit angst.

Hoewel een groot deel van de medewerkers met een chronische ziekte denkt dat zijn werkgever begrip toont voor hun ziekte, meldt vijftien procent van de chronisch zieke medewerkers dit niet. Zij zijn bang voor baanverlies of gevolgen voor hun loopbaan.

Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Fit for Work, een platform dat zich hard maakt voor de belangen van werkende chronisch zieken. Een op de drie werkende Nederlanders heeft een chronische aandoening als astma, COPD, depressie, diabetes, hartfalen of reumatische klachten. Voor het onderzoek werden 500 medewerkers ondervraagd, en 251 werkgevers.

Lees meer: Werknemer bang om ziekte te melden

   

Mensen kunnen het werken na een vakantie het beste geleidelijk aan weer hervatten, om ervoor te zorgen dat de omschakeling na een vrije periode beheersbaar wordt. De scholen in Midden-Nederland beginnen maandag weer na de zomervakantie.

"Je kunt proberen om te zorgen dat het beheersbaar wordt, dat je niet een overweldigend gevoel hebt", vertelt hoogleraar emoties en welbevinden Ad Vingerhoets aan NU.nl.

Lees meer: 'Bouw geleidelijk het werk weer op na een vakantie'

   

In de week van 19 tot en met 25 september 2016 openen loopbaanprofessionals en jobcoaches van Noloc hun deuren voor alle belangstellenden met een loopbaanvraag.

Van Dag naar Week
Na de met een 8 gewaardeerde Dag van de Loopbaan in 2015, heeft de vereniging voor loopbaanprofessionals genaamd Noloc besloten om in 2016 een Week van de Loopbaan te organiseren. Hiermee brengt Noloc haar leden in contact met belangstellenden in de eigen regio.

Week van de Loopbaan
Iedereen die wil praten over zijn of haar loopbaanontwikkeling kan kosteloos een afspraak maken met een loopbaanadviseur of jobcoach bij hen in de buurt. Zo kan men op een laagdrempelige manier kennismaken met loopbaanprofessionals en jobcoaches in Zeeland.

De loopbaanadviseurs en jobcoaches staan te popelen om u te ontmoeten en verder te kunnen helpen met uw loopbaanvragen.

Ga voor meer informatie naar www.noloc.nl/week-van-de-loopbaan-2016.

   

Hoewel de zomermaanden typische vakantieperioden zijn, kiezen veel werknemer ervoor gewoon door te werken. Uit onderzoek van de vakbond FNV blijkt dat veel werknemers in Nederland het lastig vinden om vrije dagen op te nemen. Werkgevers en leidinggevenden moeten hier alert op zijn en werknemers stimuleren wél vakantie te nemen.

Lees meer: Werknemers moeten vakantie nemen

   

Pagina 7 van 12

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo