Nieuws

 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 • UWV heeft in 2017 fors meer loonsancties opgelegd dan in 2016. Een werkgever krijgt zo'n loonsanctie als hij zich niet op de juiste manier inzet voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

Werken bij een traditioneel geleid bedrijf maakte Pim de Morree en Joost Minnaar niet gelukkig. Deze dertigers zegden hun goedbetaalde banen op en noemen zich nu corporate rebels.

In hun zoektocht naar geluk op het werk reizen ze de hele wereld af om te kijken hoe werk anders, beter kan worden georganiseerd. "Het werkt veel beter als je mensen niet vertelt wat ze moeten doen", is hun overtuiging.

"Hiërarchisch ingerichte organisaties zijn niet meer van deze tijd", schrijven Pim de Morree en Joost Minnaar dit weekend in het Financieele Dagblad.
"Organisaties die de hiërarchie met succes loslaten profiteren op vele manieren: werknemers worden betrokkener, de overheadkosten dalen, en de flexibiliteit neemt toe."

Nieuwe generatie op de arbeidsmarkt
De nieuwe generatie op de arbeidsmarkt is "minder dan voorgaande generaties gediend van de sterke hiërarchie en trage bureaucratie die gelden binnen traditionele organisaties".
De corporate rebels claimen met hun aanval op de hiërarchie de millennials te vertegenwoordigen. "In onze banen verlangden wij en onze collega's naar een coachende omgeving, waarin we onze talenten kunnen ontdekken en verder ontwikkelen."

Bucketlist
In het jaar dat De Morree en Minnaar zichzelf hebben gegeven om onderzoek te doen, willen ze een bucketlist afwerken met inspirerende voorbeelden die ze willen spreken. Op de lijst staan veel usual suspects als Laszlo Bock (HR-directeur van Google), Jos de Bok (Buurtzorg), Richard Branson (topman van Virgin), Arianna Huffington (Huffington Post), Ben Kuiken (managementexpert) en natuurlijk Ricardo Semler (Semco).
Minstens zo interessant zijn de praktijkverhalen van gewone Nederlandse bedrijven als BvdV (advocaten), Kesselaar & Zn (bouw), Van Loon (elektrotechniek), Schoongewoon (schoonmaak) en Veldt (bakkerij).

Vertrouwen in medewerkers
Zelfsturing, resultaatverantwoordelijke teams, holacratie, Semco-stijl zijn vaak de termen die worden gebruikt om aan te geven dat de hoogste baas en zijn managers een stapje terug doen.

"De organisaties die wij bezoeken proberen allemaal de hiërarchie tot een minimum te beperken", schrijven de corporate rebels in FD.
"Zij vertrouwen op hun medewerkers en houden niet van 'command and control'. Met dit vernieuwde vertrouwen worden de bevoegdheid en verantwoordelijkheid verschoven van de leidinggevende en zijn kantoor naar de medewerkers en de werkvloer. En wat blijkt? Het werkt bevrijdend; voor zowel leidinggevende als medewerker."

Bevrijding door de leiding
De ontbazing is bijna altijd een initiatief is van de leider. "In alle organisaties die wij tot nu toe hebben bezocht zette de leiding de eerste stap naar de 'bevrijding' van de medewerkers."
"Deze nieuwe weg kwam zonder uitzondering voort uit een vorm van idealisme. Opvallend is dat dit vaak boven is komen drijven naar aanleiding van een burn-out of een persoonlijk verlies. Het lijkt er sterk op dat een (persoonlijke) crisis de katalysator voor verandering is."

Van hun speurtocht naar goede voorbeelden doen De Morree en Minnaar verslag op hun website Corporate Rebels.

Bron: Personeelsnet

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo