Nieuws

 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 • UWV heeft in 2017 fors meer loonsancties opgelegd dan in 2016. Een werkgever krijgt zo'n loonsanctie als hij zich niet op de juiste manier inzet voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

Zaterdag 26 september kan heel werkend en werkzoekend Nederland kennis maken met de Noloc erkend loopbaanprofessional op de Dag van de Loopbaan. Iedereen die te maken heeft met loopbaan gerelateerde problemen kan gedurende deze dag op een laagdrempelige wijze kennis maken met de diensten en expertise van een Noloc erkend loopbaanadviseur. Iedereen met vragen of problemen over zijn of haar loopbaan kan op deze dag advies vragen of een workshop volgen bij een Noloc erkend loopbaanprofessional.

Of je nou van baan wilt veranderen, een nieuwe carrière wilt uitstippelen of keuze moet maken over studie of loopbaan. Wil je inzicht in de arbeidsmarkt, leren netwerken, een betere balans tussen werk en privé of tijdelijk arbeidsongeschikt? Omgaan met lastige werksituaties, zinvolle invulling na de loopbaan? Een Noloc erkend loopbaanprofessional helpt en begeleidt naar een oplossing van al deze vragen.
Geïnteresseerden kunnen zich voor slechts € 15,00 aanmelden voor een individueel gesprek (45 minuten) via www.dagvandeloopbaan.nl.

Workshop voor slechts € 15,00

In deze interactieve workshop van 2,5 uur met maximaal 10 deelnemers wordt ingegaan op:

- hoe stel ik een uitnodigend curriculum vitae op?
- hoe lees ik een vacaturetekst kritisch (welke vragen zou ik willen stellen)?
- hoe schrijf ik een succesvolle motivatiebrief (wat schrijf ik vooral ook niet)?
- op welke manieren kan ik naar werk zoeken?

De workshop start om 09:30 uur. Na afloop van deze workshop ontvang je een hand-out, waarin je een en ander nog eens rustig terug kunt lezen. En je zult merken, dat je in ieder geval met meer vertrouwen en plezier aan het solliciteren gaat. Aanmelden voor de workshop kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Het vinden van een passende werkkring gaat niet vanzelf. Of zoals wij altijd zeggen:

'Solliciteren is hard werken!'


Het goede nieuws is: je kunt het leren!

Geïnteresseerden kunnen zich voor een individueel gesprek aanmelden via www.dagvandeloopbaan.nl. Voor de workshop kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

De leden van Noloc werken volgens de gedragscode voor goed loopbaanadvies (www.noloc.nl/media/Gedragscode.pdf) en zijn vermeld in het beroepsregister.


Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo