Nieuws

 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 • UWV heeft in 2017 fors meer loonsancties opgelegd dan in 2016. Een werkgever krijgt zo'n loonsanctie als hij zich niet op de juiste manier inzet voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

De wervingsproblemen zijn dit jaar een stuk groter dan HR vorig jaar dacht. Vooral bij deze 10 vacatures ontstaan problemen.

Het merendeel van de HRM'ers zag het niet aankomen. Ja, de arbeidsmarkt trok aan, maar dat de werving dit jaar al problemen op zou leveren, hadden veel HRM'ers niet verwacht. Ruim een derde (36 procent) van de HR-professionals ervaart momenteel problemen in de werving. Vorig jaar was dat nog 23 procent.

Arbeidsmarktcommunicatie zeer hoge prio voor HR

De arbeidsmarktcommunicatie is dit jaar met stip de nieuwe binnenkomer op de prioriteitenlijst van HR. Bij 47 procent van de HR-afdelingen staat dit hoog op de agenda, terwijl vorig jaar slechts 14 procent van de werkgevers dit had. Dat blijkt uit het -HR Trends 2016-2017'-onderzoek van adviesbureau Berenschot, salarisverwerker ADP en Performa uitgeverij. Ruim 1.000 Nederlandse HR-professionals deden hier aan mee.

De arbeidsmarktcommunicatie valt samen met de grote behoefte aan strategische personeelsplanning van organisaties. Strategische personeelsplanning (>Over Strategische Personeelsplanning) bleek eerder dit jaar ook al hoog op de to-dolijst van HR te staan, stelde eerdere onderzoeksresultaten van Berenschot.

Werven van ervaren professional grootste probleem

Deze toename van de wervingsproblemen is, met uitzondering van HR, te zien in alle functiegroepen. Over het algemeen kost het met name moeite om ervaren krachten te werven. Enkel Productie & Operations en Inkoop & Logistiek hebben moeite om geschikte starters te vinden. Qua opleidingsniveau is er de meeste vraag naar MBO'ers en HBO'ers.

Vooral de forse toename binnen de sector Vervoer en Opslag was niet voorzien. Ook de toename van wervingsproblemen bij financiële instellingen blijkt sterker dan verwacht. Zij hebben met name moeite om IT-vacatures te vervullen. 'De recente reorganisaties binnen de financiële sector schrikken mogelijk toekomstige werknemers af', legt Hans van der Spek uit, manager kenniscentrum HCM bij Berenschot.

Weinig creatiefs in de arbeidsmarktcommunicatie

Hoe hard werkgevers ook om nieuwe medewerkers zitten te springen, creatief werven is er bij de meesten niet bij. Voor het aantrekken van nieuw personeel gebruikt het merendeel van de HR-professionals bekende middelen zoals de website. Ook aansluiting zoeken met opleidingsinstituten en beurzen is een populair middel om personeel te werven. Werven via social media maakte de afgelopen drie jaar ook een flinke groeispurt, bleek uit eerdere cijfers van het UWV.

Toch gebruikt probeert een derde (32 procent) van de HRM'ers het personeel op een creatieve manier naar zich toe te trekken door het gebruik van storytelling. Slechts een enkeling zet moderne tools in zoals 'serious gaming' (6 procent) of maakt gebruik van geavanceerde analysetools zoals big data (3 procent).

Opstellen nieuwe arbeidsvoorwaarden heeft hoge prioriteit

Hoe die krapte op te vangen? Met een fris, herzien arbeidsvoorwaardenbeleid. Dat staat bij veel werkgevers dit jaar hoog op de prioriteitenlijst. Dit heeft te maken met de veranderde wet- en regelgeving, maar dus zeker ook met het feit dat organisaties moeite hebben met het werven van personeel voor specifieke functies.

'Opvallend hierbij is dat organisaties zich niet zozeer onderscheiden op het gebied van primaire voorwaarden maar vooral op basis van hun producten of diensten. Op die manier geven ze meer betekenis aan de gevraagde functies. Ook secundaire voorwaarden worden vaak genoemd om zich als werkgever te onderscheiden van concurrenten', zegt Van der Spek.

Top 10 moeilijkst vervulbare vacatures

En uiteindelijk wilt u natuurlijk weten... Welke vacatures bezorgen uw collegae de meeste kopzorgen? Berenschot verzamelde de tien moeilijkst vervulbare vacatures van 2016. IT'ers domineerde ook voig jaar ook al de top 10 moeilijkste vacatures, al waren het toen andere sectoren.
1.Technici en onderhoudsmedewerkers in de industrie (65 procent)
2.ICT'ers bij Financiële Instellingen (62 procent)
3.ICT'ers in de Groot- en Detailhandel (57 procent)
4.Technici en onderhoudsmedewerkers bij overige dienstverlening (47 procent)
5.Verkoopmedewerkers in advisering, onderzoek en overige specialistische dienstverlening (47 procent)
6.Technici en onderhoudsmedewerkers in vervoer en opslag (46 procent)
7.Productie / Operations medewerkers in vervoer en opslag (46 procent)
8.Verkoopmedewerkers in de Groot- en Detailhandel (43 procent)
9.ICT'ers in vervoer en opslag (42 procent)
10.ICT'ers bij overige dienstverlening (40 procent)

Bron: pwdegids.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo