Nieuws

 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 • UWV heeft in 2017 fors meer loonsancties opgelegd dan in 2016. Een werkgever krijgt zo'n loonsanctie als hij zich niet op de juiste manier inzet voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

Geen werk, geen loon, staat er in het halfjaarcontract van een werkneemster. Als zij zich ziek meldt, trekt de werkgever dit in twijfel en ontslaat hij haar. Wat zegt de rechter?

Een werkneemster treedt in november 2014 voor  zes maanden in dienst bij een restaurant. In haar contract wordt de passage ‘geen werk, geen loon’ opgenomen.

In februari 2015 meldt zij zich ziek en belandt zij zelfs in het ziekenhuis. De ziekte duurt anderhalve week, maar na een korte werkhervatting valt zij weer uit tot begin maart 2015. Intussen wordt er via Whatsapp druk gecommuniceerd tussen de werkneemster en haar werkgever. Zo heeft zij tijdens haar ziekte gezegd wat ze mankeerde. Ook zegt ze dat ze van de huisarts voorlopig niet mag werken, terwijl ze dat wel graag zou willen.

 

Ontbindingsverzoek via Whatsapp

De werkgever vraagt daarop om papierwerk van de huisarts, maar krijgt dit niet. Ook daarover wordt over en weer geappt. Uiteindelijk leidt dit tot een ontbindingsverzoek van de werkgever via Whatsapp. Hij biedt haar een vaststellingsovereenkomst aan, anders stapt hij naar het UWV. Volgens hem is de werkneemster wel in staat om te werken, omdat ze tijdens haar ziekte is gesignaleerd bij een uitgaansgelegenheid.

De werkneemster accepteert het ontslag niet en eist doorbetaling van het salaris. De werkgever schakelt geen arbodienst in, maar stapt ook niet naar het UWV. Hierop schakelt de werkneemster de kantonrechter in.

 

Extra maand loon betalen?

Ze eist doorbetaling van het salaris tot het moment dat haar arbeidsovereenkomst van rechtswege afloopt. Verder wil ze vanwege de aanzegplicht nog een maand extra salaris, omdat er nog onduidelijkheid is over de doorloop van het contract.

De werkgever is van mening dat ze haar arbeidsongeschiktheid opzettelijk heeft veroorzaakt door te veel te feesten en te drinken. Wel is de werkgever bereid het salaris van februari te betalen, omdat zij toen daadwerkelijk ziek was. De werkneemster kon in de maand maart echter wel werken volgens de werkgever. Verder heeft de werkgever via Whatsapp gemeld dat haar contract niet verlengd zou worden.

 

Niet voldaan aan re-integratieverplichting

Dat de werkgever geen informatie kreeg over de ziekte, is volgens de kantonrechter logisch, want een werkgever hoeft niet precies te weten wat een werknemer mankeert. Ook heeft de werkgever geen arbodienst ingeschakeld, dus schort het aan de re-integratieverplichtingen. De rechter concludeert dat het loon moet worden doorbetaald tot het einde van de arbeidsovereenkomst. Het verzoek rond de aanzegplicht wordt afgewezen. Er is per Whatsapp tijdig en ook via een brief aan de aanzegplicht voldaan. Een extra maand loon zit er dus niet in voor de werkneemster.

Bron:18/08/2015  PWGids/Rechtbank Amsterdam, 10 juni 2015

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo