Nieuws

 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 • UWV heeft in 2017 fors meer loonsancties opgelegd dan in 2016. Een werkgever krijgt zo'n loonsanctie als hij zich niet op de juiste manier inzet voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

In de Verenigde Staten, Japan en China is het al heel gebruikelijk: even een dutje tijdens het werk om bij te tanken. Dat kan een positief effect hebben op de productiviteit, concentratie én psychische en fysieke gezondheid. In Nederland is slapen op het werk nog niet zo'n geaccepteerd verschijnsel, al lijkt ook hier de 'powernap' in opmars. Hoe zet je hem effectief in? Over de praktische bezwaren en de speciale powernapstoel.

 "Een goede powernap duurt tussen de twintig en dertig minuten", vertelt Wendel Post, arbeidshygiënist bij Arbo Unie. "Dat staat ongeveer gelijk aan de eerste fase van je slaapcyclus. En het is precies genoeg om kort te herstellen en jezelf weer op te laden. Daarna kun je er weer tegenaan en het voorkomt fouten. Meer dan een halfuur slapen is te lang: je slaap gaat dan over in een diepe slaap en als je daaruit wakker wordt, kun je echt gedesoriënteerd zijn en je juist heel suf voelen. En dat gaat dan ook niet snel weg."

Speciale powernapstoel
In haar eigen werk komt Wendel veel bij bedrijven die continudiensten draaien. "Ik geef veel trainingen over hoe je gezond en geconcentreerd kunt blijven, ook als je nachtdienst hebt. Zeker in die gevallen kan een powernap verkwikkend zijn. Sommige bedrijven faciliteren dat, bijvoorbeeld met een speciale powernapstoel. Daar kunnen mensen dan in hun pauze gebruik van maken. Wat ook veel voorkomt, is dat mensen na een nachtdienst onderweg naar huis even een parkeerplaats opzoeken en dan met hun rugleuning naar beneden een halfuurtje bijslapen. Dat werkt beter dan voor je vertrek een paar koppen koffie drinken."

Praktische bezwaren
Tijdens het werk is een powernap niet altijd mogelijk, realiseert Wendel zich. "Als je bij een minimale bezetting nachtdienst hebt in de zorg, is het bijvoorbeeld lastig. Je kunt niet pas na 20 minuten op een oproep van een cliënt reageren. En als iedereen op hetzelfde moment pauze heeft, heb je wel heel veel slaapstoelen nodig. Dat soort praktische bezwaren is niet altijd op te lossen." Toch past de powernap volgens Wendel in meer organisaties dan nu gebruikelijk is. "Heel veel mensen kampen met een slaapachterstand, we hebben het allemaal druk. En helaas kun je geen slaapvoorraad opbouwen. Dan kan een powernap op z'n tijd veel goed doen. Ook overdag. Maar dan zou het wel meer geaccepteerd moeten worden. Nu wordt het nog vaak met luiheid geassocieerd: je bent niet op je werk om te slapen."
Bron:www.hrpraktijk.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo