Nieuws

 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 • UWV heeft in 2017 fors meer loonsancties opgelegd dan in 2016. Een werkgever krijgt zo'n loonsanctie als hij zich niet op de juiste manier inzet voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

Vooral werknemers die fysiek zwaar werk doen, lopen een groot risico op het ontstaan van rugklachten. Na griep of verkoudheid zijn rugklachten zelfs de belangrijkste reden voor ziekteverzuim van werknemers. Tijd dus om maatregelen te treffen.

Rugklachten zijn nooit helemaal te voorkomen, maar het is wel mogelijk om maatregelen te nemen, zowel preventief (tool) als nadat de rugklachten zijn ontstaan. (Lage) rugklachten zijn soms het gevolg zijn van een bepaalde aandoening, zoals een hernia. Vaak is het echter niet duidelijk wat de exacte oorzaak ervan is. Er kan sprake zijn van overbelasting van de rug, een verkeerde beweging, zwaar en verkeerd tillen, blootstelling aan lichaamstrillingen of langdurig in een gedraaide houding blijven. Daarnaast kunnen al bestaande lichamelijke kenmerken van invloed zijn, zoals overgewicht, een slechte conditie of te zware borsten.

Met rugpijn wel of niet in beweging blijven?
De atypische klachten verdwijnen vaak binnen acht weken. Duurt het verzuim langer dan drie maanden, dan is er sprake van chronische rugpijn. Voor de re-integratie is er dan vaak intensieve begeleiding nodig. Werknemers met rugklachten moeten in beweging blijven. Soms ontstaat namelijk juist de neiging om minder te bewegen omdat er dan pijn ontstaat. Maar door te weinig te bewegen worden de spieren zwakker en ontstaat er juist meer kans op pijn. Bij een hernia is bewegen juist een heel slecht idee! Een werknemer met rugklachten doet er dus goed aan om altijd even naar een arts te gaan.

Maatregelen voor veilig tillen
Om rugklachten te voorkomen, kan de werkgever maatregelen nemen om werknemers zo veilig mogelijk te laten tillen (tool) en dragen. De werkgever moet ook letten op blootstelling aan trillingen (denk aan een stoel op een voertuig die trillingen overbrengt of een trillend bordes), en een juiste werkhouding. Zorg bijvoorbeeld voor een goede werkhoogte, zodat werknemers zo min mogelijk hoeven te bukken. Bij tillen is het belangrijk dat de werknemers niet te zware spullen hoeven te tillen (gebruik hulpmiddelen zoals een heftruck) en dat zij ook weten in welke houding ze moeten tillen. Voor dat laatste is het een goed idee om werknemers een korte tilcursus te laten volgen.

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo