Nieuws

 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 • UWV heeft in 2017 fors meer loonsancties opgelegd dan in 2016. Een werkgever krijgt zo'n loonsanctie als hij zich niet op de juiste manier inzet voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

Niet met solliciteren, maar met ‘socialiteren’ meer kans op een baan

Het woord socialiteren vond ik laatst in een artikel van Josien Harder en deze term triggerde me. De kans op een nieuwe baan is veel groter wanneer je solliciteren combineert met social media en netwerken.

Ouwerwets solliciteren
Solliciteren op de ouwerwetse manier blijft belangrijk. Daarmee bedoel ik niet de handgeschreven sollicitatiebrief, dat kan namelijk écht niet meer, maar via internet reageren op een vacature, díe manier van solliciteren, blijft een kansrijke manier. Veel vacatures worden op die manier vervuld. Maar: dat is slechts het begin.

Social Media
Vrijwel alle recruiters zoeken op social media sollicitanten op. Hetgeen men daar aantreft speelt een rol bij de keuze om iemand wel of niet uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Het is dus essentieel dat je er online goed op staat!

Als sollicitant moet je daarvan zeer bewust zijn. Voorkom dat je vakantiekiekjes online hebt staan waar je met je dronken hoofd op staat!

LinkedIn, Twitter
Je aanwezigheid op LinkedIn is in deze tijd een must als je solliciteert. Veel recruiters bestuderen je LinkedIn profiel en lezen de aanbevelingen. Zorg dus dat je deze hebt!

Verder is de kopregel, summary en bio (ook bij Twitter, Facebook, etc.) erg belangrijk. Zorg dat daar direct duidelijk wordt wie je bent en waar je, professioneel gezien, voor staat!

Gevonden worden
Veel recruiters zoeken actief op social media en dan met name op LinkedIn naar de juiste kandidaten. Door je profiel goed (en zakelijk) te schrijven en de juiste keywords te gebruiken, ben je beter vindbaar. Denk daarbij aan woorden waarop je gevonden wilt worden en waar de recruiter op zal zoeken.

Andere, essentiële tip: zorg voor een zakelijke, professionele foto! Géén grappige foto of vakantiekiekje!

Netwerken
Veruit de meeste vacatures worden via-via ingevuld. Het netwerk is daarbij dus essentieel. Bouw een netwerk op, laat je daarin zien en horen en laat zo veel mogelijk mensen het weten als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging.

Ga dus socialiteren in plaats van solliciteren!

Bron: PW

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo