Nieuws

 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 • UWV heeft in 2017 fors meer loonsancties opgelegd dan in 2016. Een werkgever krijgt zo'n loonsanctie als hij zich niet op de juiste manier inzet voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

Het aantal werkgevers dat mensen met een arbeidsbeperking een kans biedt, blijft stijgen. In het derde kwartaal van 2016 kwamen er in de marktsector bijna 2.000 reguliere banen voor deze doelgroep bij. Hoe waardevol deze werknemers zijn, laten bedrijven die al mensen met een arbeidsbeperking in dienst hebben zien op donderdag 16 februari, de landelijke Dag van de Duizend Voorbeelden.

Inmiddels zijn 21.057 banen gecreëerd (waarvan 15.604 in het bedrijfsleven, stand 31-12-2015). Eind 2017 moet de teller op 23.000 staan, eind 2026 op 100.000. En de marktsector ligt op koers, blijkt uit de laatste Trendrapportage van het UWV: in het derde kwartaal van 2016 kwamen er een kleine 2.000 vaste banen bij. Als dank voor hun inzet krijgen de deelnemende ondernemers van initiatiefnemers VNO-NCW, MKB en LTO Nederland een presentje. Aart van der Gaag, commissaris Op naar de 100.000 banen: "We zijn blij dat de inspanningen van de werkgevers in de marktsector in de Trendrapportage zichtbaar zijn en dat zoveel mensen met een beperking kunnen bijdragen in het bedrijfsleven. Toch hebben we nog een flinke stap te maken voor we alle 100.000 banen gerealiseerd hebben. Het blijft dus belangrijk door te gaan op deze weg en nieuwe werkgevers te inspireren."

Sociaal ondernemerschap
Op de Dag van de Duizend Voorbeelden delen bedrijven in alle 35 arbeidsmarktregio's hun ervaringen met sociaal ondernemen. Bedrijven die succesvol mensen met een arbeidsbeperking in dienst namen, enthousiasmeren andere ondernemers hun voorbeeld te volgen. Niet met een gelikt verhaal, maar met ervaringen uit de praktijk. En wat blijkt, mensen met een arbeidsbeperking zijn een waardevolle aanwinst in het bedrijf. Bijvoorbeeld doordat taken kunnen worden verdeeld, maar ook omdat het bedrijf een streepje voor heeft bij aanbestedingen. Bovendien tonen mensen met een arbeidsbeperking zich loyale werknemers. Dit gegeven is de basis geweest voor de Banenafspraak uit 2013, een initiatief van overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties. Zij hebben de handen ineen geslagen en een doelstelling van 100.000 banen in de marktsector en 25.000 bij de overheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in 2026 geformuleerd.

Regionale evenementen
In vrijwel alle 35 arbeidsregio's in Nederland zijn op de Dag van de Duizend Voorbeelden evenementen, van rondleidingen en een bedrijfslunch tot workshops, tour langs werkgevers en een meet & greet. Ondernemers en belangstellenden met interesse in sociaal ondernemerschap zijn van harte uitgenodigd te komen kijken en luisteren naar het verhaal van bedrijven die een of meer medewerkers met een arbeidsbeperking in dienst hebben. Inspireren en motiveren is het doel, want goed voorbeeld doet goed volgen. De tientallen evenementen hebben een sterk regionaal karakter en worden in elke arbeidsregio anders ingevuld.
Meer informatie over de Dag van de Duizend Voorbeelden op 16 februari en een overzicht van de evenementen in de regio's, is te vinden op www.dagvande1000voorbeelden.nl

Bron: VNO-NCW

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo