Nieuws

 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 • UWV heeft in 2017 fors meer loonsancties opgelegd dan in 2016. Een werkgever krijgt zo'n loonsanctie als hij zich niet op de juiste manier inzet voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

Als organisatie wil je zoveel mogelijk gekwalificeerde mensen aantrekken voor het vervullen van vacatures. Je wilt hen interesseren om bij jouw organisatie te komen werken. Dat lukt niet alleen met een functiebeschrijving. Daar is meer voor nodig, zoals goede content. Content marketing specialisten Mary Wienkers en James Ellis zetten 10 onderwerpen op een rij waaraan je aandacht zou moeten besteden.

Overzicht van het Werving&Selectie-traject
Vertel een sollicitant hoe het w&s-traject eruit ziet, zodat vragen daarover proactief worden beantwoord. Uit welke stappen bestaat bijvoorbeeld de selectieprocedure? Bezoekers verlaten een carrièresite vaak zonder te solliciteren omdat ze onzeker zijn, ze niet weten wat er van hen verwacht wordt. Je kunt hier ook informatie geven over bij welke persoon men terecht kan bij (andere) vragen.


Hoe ziet de baan er werkelijk uit: "Een dag uit het leven van"

Heb je een regelmatig terugkerende vacature? Beschrijf dan hoe een dag voor iemand in deze functie eruit ziet. Laat zien welke vergaderingen deze persoon bijwoont, aan welke projecten gewerkt wordt en wie de collega's zijn. Het moet een authentiek verhaal zijn waarin iemand zich kan verplaatsen.

Locatie

Laat potentiële sollicitanten het kantoor zien door middel van foto's of een virtuele tour. Ze kunnen zich dan een voorstelling maken van hoe het is om daar te werken en proeven de cultuur. Tevens kan een beschrijving gegeven worden van de buurt. Zijn er lunchgelegenheden? Kun je er makkelijk parkeren? Etc.

"Wat kun je in de eerste 90 dagen verwachten?"

Beschrijf het onboarding proces. Hoe ga je ingewerkt worden? Door wie? Vorm je samen met andere starters een groep? Ook dit helpt weer onzekerheid te verminderen en biedt de potentiële sollicitant de mogelijkheid om zich voor te stellen hoe het is om te werken voor jouw organisatie.

Tips van toekomstige collega's

Vraag collega's met verschillende functies, van verschillende afdelingen om iets opmerkelijks over de organisatie te vertellen, om 5 vragen te beantwoorden (bijvoorbeeld: Wat is het beste advies dat je hier hebt gekregen? Wat zou je willen dat je vertelt was voordat je hier kwam werken?) of om tips te geven. De sollicitant krijgt carrièreadvies en leert mensen kennen waarmee samengewerkt gaat worden.

Cultuur

In wat voor organisatie kom je terecht? Door bijvoorbeeld foto's van bedrijfsfeesten, vrijwilligersactiviteiten of bijeenkomsten te delen krijgt een potentiële medewerker een beeld van de organisatie. Laat medewerkers vertellen over bijvoorbeeld leuke activiteiten en bijeenkomsten. Dit geeft een authentiek beeld van de sfeer en de cultuur.

Carrière pad

Welke trainings- en opleidingsmogelijkheden zijn er? Welke ruimte krijg je om je ambities waar te maken? Vertel over de mogelijkheden die medewerkers krijgen. Laat medewerkers anekdotes delen over carrièremogelijkheden. Horizontaal en verticaal.

Leiderschap

De CEO of een senior manager kan over zijn of haar ervaringen en carrière bij de organisatie vertellen, alsmede over de doelstellingen en de missie van de organisatie.

Successen

Schrijf een artikel over de successen van de organisatie of van individuele medewerkers. Bijvoorbeeld prijzen die gewonnen zijn. Zie het als een leuk, informeel persbericht. Potentiële medewerkers krijgen zo het gevoel dat ze onderdeel zijn van een succesvolle organisatie, waarop ze trots kunnen zijn. Dit is vooral belangrijk voor organisaties die niet kunnen concurreren op basis van arbeidsvoorwaarden.

Het grotere geheel

Potentiële medewerkers willen hun eigen waarden gereflecteerd zien in de waarden van de organisatie. Zij willen zich met trots aan de organisatie kunnen verbinden. Zet je je in voor de lokale gemeenschap, neem je je maatschappelijke verantwoordelijkheid of ben je though leader, laat dat dan zien.

De juiste content helpt om de juiste kandidaten aan te trekken en deze ook daadwerkelijk tot solliciteren te laten overgaan. Wienkers en Ellis zijn ervan overtuigd dat deze content, die binnen zes maanden gerealiseerd kan zijn, een dramatische impact heeft op het wervingsproces.

Bron: 21/09/15 ERE media

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo