assesment

Nieuws

 • Een goede werkplek speelt een cruciale rol om de lichamelijke en mentale werkdruk van werknemers te verminderen. Hierbij doelen zij op voldoende licht en planten en een goede klimaatbeheersing, zo blijkt uit onderzoek van Mercer onder 821 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die in dienst zijn bij een bedrijf met minstens 50 medewerkers.

  Lees meer...
 • Workshop: 'Hoera lastige mensen' donderdag 23 november a.s.

  Lastige mensen, lastige patronen.
  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je hem of haar kan stoppen...

  Lees meer...
 • Dossiervorming is belangrijk. Maar pas op voor de privacy in het personeelsdossier. Sla geen informatie op die er niet in thuishoort.
  Niemand zit te wachten op schending van de privacy in het personeelsdossier. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zet op een rij wat er mag worden opgeslagen:

  Lees meer...
 • Proeverij "Hoera lastige mensen"

  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je haar kan stoppen...
  Bij sommige mensen heb je dit iedere keer en hoe doorbreek je dat? In deze proeverij laten we je zien en ervaren hoe dit komt en wat je hieraan kunt doen.

  Van 15:30 tot 17:00 uur in Heinkenszand
  Neem voor meer informatie of om nog aan te melden contact op via 0113-563180 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

7assessmentsubwg

Assessment

De juiste m/v op de juiste plaats.
Het succes van uw organisatie wordt vooral bepaald door de mensen die er werken. Daarom is het belangrijk te weten wat u aan mensen hebt voordat ze aan een nieuwe baan beginnen. Maar eigenlijk geldt hetzelfde voor uw mensen die al een tijd in een bepaalde functie werken: zitten zij nog wel goed op hun plek of hebben ze het potentieel om door te groeien naar een bepaalde functie? Een assessment geeft duidelijkheid over de mogelijkheden, interesses en talenten van mensen.

 

Selectie assessment

In een selectie assessment staat de mate waarin de kandidaat past bij de beoogde functie en werkgever centraal. In hoeverre sluiten de kwaliteiten, werkstijl en drijfveren van de kandidaat aan bij hetgeen de opdrachtgever zoekt? Hierbij wordt gekeken vanuit het perspectief van de opdrachtgever, maar ook vanuit de kandidaat. Kortom is het raadzaam om de kandidaat aan te nemen in deze functie? En aan welke competenties moet de kandidaat werken om succesvol te zijn in de functie?

Ontwikkelassessment

In een ontwikkelassessment kunnen verschillende vraagstellingen centraal staan. Bijvoorbeeld: Kan mijn medewerker naar een bepaalde functie toe groeien? Welke volgende stap in zijn/haar carrière past het beste bij hem/haar? Een ontwikkelassessment levert zowel voor de kandidaat als voor de werkgever interessante informatie op doordat het ontwikkelpotentieel in kaart wordt gebracht.

 

HRC maakt gebruik van een aantal psychologische onderzoeken die gezamenlijk een scherper beeld van mensen opleveren dan veel reguliere testen. Dat komt door de specifiek op uw situatie afgewogen combinatie van testproducten, waaronder intelligentietesten, capaciteitentesten, interessetesten en persoonlijkheidsvragenlijsten. Het belangrijkste verschil zit in de koppeling van deze testen aan een grondige analyse van uw organisatie en dat maakt onze werkwijze uniek. Want deze manier van onderzoeken geeft niet alleen inzicht in de capaciteiten en motivatie van mensen, we analyseren bovendien of de betreffende persoon en uw bedrijf werkelijk op één lijn zitten.

Hoe ziet een assessment eruit?

Bij het assessment wordt de kandidaat persoonlijkheids-vragenlijsten en capaciteitentests voorgelegd. Deze worden aangevuld met een criteriumgericht interview en twee of meer praktijksimulaties.

In de praktijksimulatie worden competenties middels een kort rollenspel getoetst. HR Consultancy hanteert hierbij korte rolbeschrijvingen en een compacte situatiebeschrijving, welke beide steeds op maat worden gemaakt. Hierdoor wordt zo dicht mogelijk de werkelijke praktijk benaderd en wordt voorkomen dat kandidaten een rol gaan spelen of meer bezig zijn met de analyse van de rolsituatie dan dat zij de kans krijgen hun natuurlijk gedrag te vertonen in relatie tot de gevraagde competenties.

 

In het rapport staan de scores op de gemeten competenties, een Sterkte/Zwakteanalyse en de ontwikkelingspunten van de kandidaat. In het rapport lichten we de competenties en de eventuele aandachtspunten van de kandidaat duidelijk toe. Kandidaten hebben altijd het recht om dit rapport als eerste in te zien. Na akkoord van de kandidaat verstuurt HR Consultancy het rapport naar u als opdrachtgever.

 

Duur en rapportage

Een assessment duurt een dag. Aan het eind van die dag krijgt de opdrachtgever, na toestemming van de kandidaat, ons advies telefonisch gemeld. Wij verwerken de resultaten van het assessment tot een rapport met een concreet advies.

 

Voorafgaand aan de testdag maken wij met u een inventarisatie van de specifieke functie- eisen en de gewenste compententies.


Meer weten?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact op met Ellen Sinke, telefoonnummer 0113 - 563180 of e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

logoHR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland