assesment

Nieuws

 • Meld je aan voor de Week van de Loopbaan 2018!

  Wanneer? 17 - 21 september 2018

  Waar? HR Consultancy B.V. te Heinkenszand 0113-563180

  Werkzoekend of beweging willen in je werk
  Ben je werkzoekend? Wil je meer plezier en energie uit je werk halen? Sta je stil in jouw ontwikkeling? Ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Wil je weten waar jouw kwaliteiten liggen? Er kunnen talloze redenen zijn waarom je vastloopt in je werk. Het kost veel energie als je te lang met loopbaanvragen blijft rondlopen. Je zelfvertrouwen loopt een forse deuk op. Als je bedenkt dat je gemiddeld zo’n 90.000 uur van je leven werkt, dan besef je nog meer hoe belangrijk het is om werk te doen dat bij je past en waar je gelukkig van wordt. Een loopbaanprofessional helpt je je doel scherp te krijgen en een ontwikkelplan op te stellen, zodat je in beweging blijft.

  Lees meer...
 • Vind een baan op de banenbeurs Vervoer en Logistiek

  Wanneer : maandag 18 juni 2018
  Hoe laat : 13.00 uur -16.30 uur
  Waar : Dek opleidingen, Verrijn Stuartweg 16, 4462 GE Goes

  Aanmelden voor de banenbeurs kan tot 15 juni, bij de administratie van UWV WERKbedrijf Goes via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Na aanmelden ontvangt u een bevestiging.

  Lees meer...
 • UWV heeft in 2017 fors meer loonsancties opgelegd dan in 2016. Een werkgever krijgt zo'n loonsanctie als hij zich niet op de juiste manier inzet voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer.

  Lees meer...
 • De economie trekt aan en dus neemt de arbeidsmobiliteit ook weer toe. In 2017 waren er 937.000 mensen tussen 15 en 75 jaar met een ander beroep dan het jaar ervoor. Ruim twee derde van de beroepswisselaars koos zelfs voor een overstap naar een andere beroepsklasse, bijvoorbeeld van een pedagogisch beroep naar de zorg. Dat meldt het CBS.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

7assessmentsubwg

Assessment

De juiste m/v op de juiste plaats.
Het succes van uw organisatie wordt vooral bepaald door de mensen die er werken. Daarom is het belangrijk te weten wat u aan mensen hebt voordat ze aan een nieuwe baan beginnen. Maar eigenlijk geldt hetzelfde voor uw mensen die al een tijd in een bepaalde functie werken: zitten zij nog wel goed op hun plek of hebben ze het potentieel om door te groeien naar een bepaalde functie? Een assessment geeft duidelijkheid over de mogelijkheden, interesses en talenten van mensen.

 

Selectie assessment

In een selectie assessment staat de mate waarin de kandidaat past bij de beoogde functie en werkgever centraal. In hoeverre sluiten de kwaliteiten, werkstijl en drijfveren van de kandidaat aan bij hetgeen de opdrachtgever zoekt? Hierbij wordt gekeken vanuit het perspectief van de opdrachtgever, maar ook vanuit de kandidaat. Kortom is het raadzaam om de kandidaat aan te nemen in deze functie? En aan welke competenties moet de kandidaat werken om succesvol te zijn in de functie?

Ontwikkelassessment

In een ontwikkelassessment kunnen verschillende vraagstellingen centraal staan. Bijvoorbeeld: Kan mijn medewerker naar een bepaalde functie toe groeien? Welke volgende stap in zijn/haar carrière past het beste bij hem/haar? Een ontwikkelassessment levert zowel voor de kandidaat als voor de werkgever interessante informatie op doordat het ontwikkelpotentieel in kaart wordt gebracht.

 

HRC maakt gebruik van een aantal psychologische onderzoeken die gezamenlijk een scherper beeld van mensen opleveren dan veel reguliere testen. Dat komt door de specifiek op uw situatie afgewogen combinatie van testproducten, waaronder intelligentietesten, capaciteitentesten, interessetesten en persoonlijkheidsvragenlijsten. Het belangrijkste verschil zit in de koppeling van deze testen aan een grondige analyse van uw organisatie en dat maakt onze werkwijze uniek. Want deze manier van onderzoeken geeft niet alleen inzicht in de capaciteiten en motivatie van mensen, we analyseren bovendien of de betreffende persoon en uw bedrijf werkelijk op één lijn zitten.

Hoe ziet een assessment eruit?

Bij het assessment wordt de kandidaat persoonlijkheids-vragenlijsten en capaciteitentests voorgelegd. Deze worden aangevuld met een criteriumgericht interview en twee of meer praktijksimulaties.

In de praktijksimulatie worden competenties middels een kort rollenspel getoetst. HR Consultancy hanteert hierbij korte rolbeschrijvingen en een compacte situatiebeschrijving, welke beide steeds op maat worden gemaakt. Hierdoor wordt zo dicht mogelijk de werkelijke praktijk benaderd en wordt voorkomen dat kandidaten een rol gaan spelen of meer bezig zijn met de analyse van de rolsituatie dan dat zij de kans krijgen hun natuurlijk gedrag te vertonen in relatie tot de gevraagde competenties.

 

In het rapport staan de scores op de gemeten competenties, een Sterkte/Zwakteanalyse en de ontwikkelingspunten van de kandidaat. In het rapport lichten we de competenties en de eventuele aandachtspunten van de kandidaat duidelijk toe. Kandidaten hebben altijd het recht om dit rapport als eerste in te zien. Na akkoord van de kandidaat verstuurt HR Consultancy het rapport naar u als opdrachtgever.

 

Duur en rapportage

Een assessment duurt een dag. Aan het eind van die dag krijgt de opdrachtgever, na toestemming van de kandidaat, ons advies telefonisch gemeld. Wij verwerken de resultaten van het assessment tot een rapport met een concreet advies.

 

Voorafgaand aan de testdag maken wij met u een inventarisatie van de specifieke functie- eisen en de gewenste compententies.


Meer weten?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact op met Ellen Sinke, telefoonnummer 0113 - 563180 of e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo