assesment

Nieuws

 • Een goede werkplek speelt een cruciale rol om de lichamelijke en mentale werkdruk van werknemers te verminderen. Hierbij doelen zij op voldoende licht en planten en een goede klimaatbeheersing, zo blijkt uit onderzoek van Mercer onder 821 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die in dienst zijn bij een bedrijf met minstens 50 medewerkers.

  Lees meer...
 • Workshop: 'Hoera lastige mensen' donderdag 23 november a.s.

  Lastige mensen, lastige patronen.
  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je hem of haar kan stoppen...

  Lees meer...
 • Dossiervorming is belangrijk. Maar pas op voor de privacy in het personeelsdossier. Sla geen informatie op die er niet in thuishoort.
  Niemand zit te wachten op schending van de privacy in het personeelsdossier. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zet op een rij wat er mag worden opgeslagen:

  Lees meer...
 • Proeverij "Hoera lastige mensen"

  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je haar kan stoppen...
  Bij sommige mensen heb je dit iedere keer en hoe doorbreek je dat? In deze proeverij laten we je zien en ervaren hoe dit komt en wat je hieraan kunt doen.

  Van 15:30 tot 17:00 uur in Heinkenszand
  Neem voor meer informatie of om nog aan te melden contact op via 0113-563180 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

7assessmentsubwn

Je bent uitgenodigd om een assessment te doen: altijd spannend…
Wanneer er een afspraak met u is gemaakt voor een assessment, ontvangt u een bevestiging met de routebeschrijving en een korte informatiefolder voor assessmentkandidaten. Wij raden u aan om deze folder goed door te nemen, zodat u van alle praktische informatie op de hoogte bent. Daarnaast kunt u zich op meerdere manieren goed voorbereiden op de assessmentdag.

Er zijn verschillende soorten assessments:


• Selectieassessment is gericht op het vaststellen van de geschiktheid voor een bepaalde functie. Het mondt uit in een concreet advies richting de opdrachtgever.
• Ontwikkelassessment is gericht op het vaststellen van het mogelijke ontwikkelpotentieel: waar is iemand goed in, wat kan er nog ontwikkeld worden?
• Loopbaanassessment is gericht op het ondersteunen van de keuze voor een volgende stap in de loopbaan.

Oefensite
Via onze speciale oefensite van SHL kunt u zich goed voorbereiden op een assessment. Op de oefensite worden verschillende tests uitgelegd, staan uitgewerkte voorbeelden. De site is zeker ook interessant voor de opdrachtgevers van of mensen die te maken hebben met assessments. http://www.shldirect.com/nl

Een praktisch boek over "assessment doen".
Wat staat u te wachten bij een assessment? Hoe laat u zien wie u bent? En bovenal: hoe werkt het in uw voordeel? Na het lezen van 'Assessment doen, hoe werkt het in jouw voordeel?' weet u niet alleen alles over assessments maar leert u ook hoe het assessment een waardevol onderdeel van uw loopbaan kan zijn.
 

U kunt oefenen met intelligentietests en interviewvragen en u krijgt heldere aanwijzingen voor het invullen van persoonlijkheidsvragenlijsten en het uitvoeren van praktijksimulaties.
 
Algemene tips
• Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het doel van het assessment.
• Neem uw CV mee en zorg ervoor dat het up-to-date is.
• Kleed u op de dag van het assessment verzorgd, maar draag wel kleding waar u zich prettig in voelt.
• Raadpleeg de routebeschrijving en plan uw reis ruim, zo voorkomt u dat u te laat komt.
• Begin uitgerust en ontspannen aan het assessment.

 

Meer weten?
Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op met Ellen Sinke, telefoonnummer 0113 - 563180 of e-mail:
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

logoHR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland