coaching

Nieuws

 • Een goede werkplek speelt een cruciale rol om de lichamelijke en mentale werkdruk van werknemers te verminderen. Hierbij doelen zij op voldoende licht en planten en een goede klimaatbeheersing, zo blijkt uit onderzoek van Mercer onder 821 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die in dienst zijn bij een bedrijf met minstens 50 medewerkers.

  Lees meer...
 • Workshop: 'Hoera lastige mensen' donderdag 23 november a.s.

  Lastige mensen, lastige patronen.
  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je hem of haar kan stoppen...

  Lees meer...
 • Dossiervorming is belangrijk. Maar pas op voor de privacy in het personeelsdossier. Sla geen informatie op die er niet in thuishoort.
  Niemand zit te wachten op schending van de privacy in het personeelsdossier. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zet op een rij wat er mag worden opgeslagen:

  Lees meer...
 • Proeverij "Hoera lastige mensen"

  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je haar kan stoppen...
  Bij sommige mensen heb je dit iedere keer en hoe doorbreek je dat? In deze proeverij laten we je zien en ervaren hoe dit komt en wat je hieraan kunt doen.

  Van 15:30 tot 17:00 uur in Heinkenszand
  Neem voor meer informatie of om nog aan te melden contact op via 0113-563180 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

 

4coachingsubwn

Coaching

In je dagelijkse werk kom je soms problemen tegen waar jezelf niet direct een oplossing voor hebt. Problemen die je soms wel kunt bespreken met je collega's of leidinggevende, maar soms ook niet. Vaak liggen dit soort zaken in iemands persoonlijkheid. "Te introvert?" "Te autoritair?" "Te weinig communiceren?" "Niet assertief genoeg?" Of je hebt zelf het gevoel dat bepaalde taken je moeilijk afgaan.
Dan is de inzet van een persoonlijke coach zinvol. Onze coaching richt zich op iedere leidinggevende, professional, werknemer of ondernemer die zich in professioneel opzicht wil ontwikkelen.

 

Hoe?
Een coach van HR Consultancy werkt op basis van vertrouwen, integriteit en vertrouwelijkheid. Zij stelt ( kritische) vragen, houdt je een spiegel voor, confronteert je met ingesleten gedrag en patronen, vraagt door, analyseert en structureert en reikt handvatten aan.
Onze coaches zijn onafhankelijk, objectief en hebben jouw belang voor ogen. Wij beschikken over een breed scala aan coachmethodieken en instrumenten om de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer te begeleiden. Als belangrijkste instrument zien wij echter onszelf: de coach die voortdurend investeert in haar eigen ontwikkeling.

 

Voorbeelden van coachingsvraagstukken 

 • Je hebt zojuist een nieuwe rol als leidinggevende geaccepteerd en wilt graag ondersteuning om deze rol goed op te kunnen pakken en inzicht te krijgen in jouw leiderschapsstijlen.
 • Je wijze van optreden wekt soms irritatie bij anderen, wat uiteraard niet je bedoeling is. Je hebt behoefte aan een klankbord en spiegel.
 • Jouw manier van communiceren leidt regelmatig tot discussies en onmin binnen het team. Je wilt graag handvatten om dit te verbeteren.
 • Hoe kan ik re-integreren zonder weer opnieuw in mijn oude valkuilen te stappen?
 • Hoe stel ik op een acceptabele manier grenzen naar anderen toe?
 • Hoe kan ik beter mijn werkzaamheden plannen en organiseren?
 • Je vindt je werk niet meer uitdagend en wilt graag weten waar jouw passies en talenten liggen.

 

Werkwijze
Wij beginnen met een oriënterend kennismakingsgesprek, waarbij wederzijds vertrouwen de basis voor de verdere coaching is. Na het kennismakingsgesprek worden de doelstellingen en ontwikkelpunten vastgesteld. Deze punten worden tijdens de coachingsgesprekken één voor één aangepakt. Tussen de gesprekken door pas je de ontwikkelde inzichten en/of vaardigheden in de praktijk toe. De ervaringen die je hiermee opdoet, worden geëvalueerd en de uitkomst van de evaluatie is weer bepalend voor de volgende stap in het coachingsproces.
De coachingsgesprekken vinden in de regel plaats met een tussenruimte van 2 tot 4 weken. Dit garandeert een goede follow-up en directe feedback op behaalde resultaten. Een coachingstraject bestaat gemiddeld uit 5 – 8 gesprekken.

 

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en verhelderend gesprek op 0113 563180 of e-mail:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

logoHR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland