ervaringen

Nieuws

 • Op het moment werken we hard aan onze nieuwe website. Hou onze website in de gaten voor alle actuele ontwikkelingen.

  Lees meer...
 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

 

5ervaringensubwg

Reacties vanuit ons tevredenheidsonderzoek van het keurmerk Blik op Werk (anoniem)

Ze hebben korte lijnen, kunnen snel inspelen op wat je als klant nodig heb. Ze denken ook echt met je mee en ook gewoon in praktische oplossingen. Hebben veel expertise in huis, helder rapport en advies. Ik zal ze zeker aanbevelen aan anderen!


Kwalitatief zeer goede terugkoppeling, uitstekend goed bereikbaar of snel teruggebeld (zelfde dag). Zeer goed op de hoogte van de wet en regelgeving, uitstekende begeleiding.

Deskundigheid en betrokkenheid.

Deskundig, adequaat en plezierige samenwerking.

Duurzame partner, met een goed netwerk. Goed op vele verschillende expertises met goede performance!

 

Een praktijkervaring met HRC 

Zorgorganisaties staan in deze tijd voor grote uitdagingen. Zelfbewuste medewerkers en coachende leiders zijn nodig om cliënten goed van dienst te kunnen zijn. Om dit mogelijk te maken is de organisatiestructuur van onze organisatie aangepast. Om de nieuwe structuur echt tot z’n recht te laten komen is aandacht voor de cultuur noodzakelijk. Maar een cultuurverandering komt echter niet vanzelf.

HRC heeft ons geholpen om onze ideeën op papier te krijgen, een projectplan te maken met een aantal heldere stappen met concrete doelen.

In dit proces heeft Rineke het principe van de lerende organisatie geïntroduceerd. Alle medewerkers zetten hun talenten in voor de cliënt, ieder op z’n eigen niveau en plaats in de organisatie. Met alle medewerkers hebben we de definitie van de lerende organisatie besproken. Daarmee begon het project te leven.  

Rineke heeft alle reguliere teamoverleggen meerdere keren bijgewoond. Dit vanuit de gedachte dat het leren in de praktijk van elke dag vorm moet krijgen. Geen extra overleg, maar training on the job. HRC kan als buitenstaander prachtig de ontwikkelpunten in een team aanwijzen en stimuleren.

Ook het management in de organisatie moet meebewegen bij een cultuurverandering. HRC schuwt niet om het management hiermee te confronteren en aan het werk te zetten.

 

Stichting Zorgverlening

Wij zijn een organisatie in het primair onderwijs met ca. 240 personeelsleden. Afgelopen jaren hebben wij een aantal outplacement en re-integratie trajecten 2e spoor door hr-consultancy laten uitvoeren.
Dit naar grote tevredenheid van zowel werknemer als werkgever.

Steekwoorden: Professionaliteit, bekendheid met de regionale arbeidsmarkt, prettige gesprekspartner, meedenken, flexibiliteit.
Ook bij soortgelijke trajecten zullen we zeker overwegen gebruik te maken van de dienstverlening van HR-Consultancy.

Natascha

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo