ervaringen

Nieuws

 • Een goede werkplek speelt een cruciale rol om de lichamelijke en mentale werkdruk van werknemers te verminderen. Hierbij doelen zij op voldoende licht en planten en een goede klimaatbeheersing, zo blijkt uit onderzoek van Mercer onder 821 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die in dienst zijn bij een bedrijf met minstens 50 medewerkers.

  Lees meer...
 • Workshop: 'Hoera lastige mensen' donderdag 23 november a.s.

  Lastige mensen, lastige patronen.
  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je hem of haar kan stoppen...

  Lees meer...
 • Dossiervorming is belangrijk. Maar pas op voor de privacy in het personeelsdossier. Sla geen informatie op die er niet in thuishoort.
  Niemand zit te wachten op schending van de privacy in het personeelsdossier. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zet op een rij wat er mag worden opgeslagen:

  Lees meer...
 • Proeverij "Hoera lastige mensen"

  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je haar kan stoppen...
  Bij sommige mensen heb je dit iedere keer en hoe doorbreek je dat? In deze proeverij laten we je zien en ervaren hoe dit komt en wat je hieraan kunt doen.

  Van 15:30 tot 17:00 uur in Heinkenszand
  Neem voor meer informatie of om nog aan te melden contact op via 0113-563180 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

 

5ervaringensubwg

Reacties vanuit ons tevredenheidsonderzoek van het keurmerk Blik op Werk (anoniem)

Ze hebben korte lijnen, kunnen snel inspelen op wat je als klant nodig heb. Ze denken ook echt met je mee en ook gewoon in praktische oplossingen. Hebben veel expertise in huis, helder rapport en advies. Ik zal ze zeker aanbevelen aan anderen!


Kwalitatief zeer goede terugkoppeling, uitstekend goed bereikbaar of snel teruggebeld (zelfde dag). Zeer goed op de hoogte van de wet en regelgeving, uitstekende begeleiding.

Deskundigheid en betrokkenheid.

Deskundig, adequaat en plezierige samenwerking.

Duurzame partner, met een goed netwerk. Goed op vele verschillende expertises met goede performance!

 

Een praktijkervaring met HRC 

Zorgorganisaties staan in deze tijd voor grote uitdagingen. Zelfbewuste medewerkers en coachende leiders zijn nodig om cliënten goed van dienst te kunnen zijn. Om dit mogelijk te maken is de organisatiestructuur van onze organisatie aangepast. Om de nieuwe structuur echt tot z’n recht te laten komen is aandacht voor de cultuur noodzakelijk. Maar een cultuurverandering komt echter niet vanzelf.

HRC heeft ons geholpen om onze ideeën op papier te krijgen, een projectplan te maken met een aantal heldere stappen met concrete doelen.

In dit proces heeft Rineke het principe van de lerende organisatie geïntroduceerd. Alle medewerkers zetten hun talenten in voor de cliënt, ieder op z’n eigen niveau en plaats in de organisatie. Met alle medewerkers hebben we de definitie van de lerende organisatie besproken. Daarmee begon het project te leven.  

Rineke heeft alle reguliere teamoverleggen meerdere keren bijgewoond. Dit vanuit de gedachte dat het leren in de praktijk van elke dag vorm moet krijgen. Geen extra overleg, maar training on the job. HRC kan als buitenstaander prachtig de ontwikkelpunten in een team aanwijzen en stimuleren.

Ook het management in de organisatie moet meebewegen bij een cultuurverandering. HRC schuwt niet om het management hiermee te confronteren en aan het werk te zetten.

 

Stichting Zorgverlening

Wij zijn een organisatie in het primair onderwijs met ca. 240 personeelsleden. Afgelopen jaren hebben wij een aantal outplacement en re-integratie trajecten 2e spoor door hr-consultancy laten uitvoeren.
Dit naar grote tevredenheid van zowel werknemer als werkgever.

Steekwoorden: Professionaliteit, bekendheid met de regionale arbeidsmarkt, prettige gesprekspartner, meedenken, flexibiliteit.
Ook bij soortgelijke trajecten zullen we zeker overwegen gebruik te maken van de dienstverlening van HR-Consultancy.

Natascha

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

logoHR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland