ervaringen

Nieuws

 • Op het moment werken we hard aan onze nieuwe website. Hou onze website in de gaten voor alle actuele ontwikkelingen.

  Lees meer...
 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

5ervaringensubwn

Reacties vanuit ons tevredenheidsonderzoek van het keurmerk Blik op Werk (anoniem)

 

Ik heb kennis mogen maken met Ellen Sinke. Een vrouw die recht door zee is en met duidelijke taal naar het eindresultaat toe werkt. Het moge duidelijk zijn dat Ellen weet hoe zaken/mensen in elkaar steken en hoe hier mee om te gaan. Ze adviseert, corrigeert en instrueert mensen die even niet weten hoe verder te gaan in de dagelijkse werkgebied. De testen die Ellen aangedragen heeft waren precies gericht op mijn vragen richting haar over mijn werkkring. Ik kan HR Consultancy warm aanbevelen!


Super begeleiding met veel respect en inlevingsvermogen. Heel goed overleg en bereikbaarheid. En we hebben het doel bereikt wat wilde bereiken.

Zeer betrokken, aardige en sociale medewerkers, geen 9 tot 5 mentaliteit, zinvolle tips en trainingen. Ze denken echt mee met je.

Omdat ik volledig tevreden ben en in mijn werk meer rust en plezier gekregen heb door de begeleiding van HRC.

Het voelde meteen vertrouwd en het heeft geleid tot een re-integratieplaats. Heb er veel van geleerd.

Heel vriendelijk en heel behulpzaam en kennis van zaken.

Ik vond de begeleiding echt goed. Een vaste begeleider, maar genoeg andere expertise die ingezet werd om mij te re-integreren naar ander werk, dat ik inmiddels heb.

Begrijpen goed in wat voor situatie je zit. geven goede adviezen voor het zoeken naar vacatures en het begeleiden daar in. concrete deskundigheid.

Werd als mens gezien eigen inbreng werd naar geluisterd over heel de sessie perfecte begeleiding en uitleg van alles.

Helderheid, duidelijkheid, serieus maar ook humor, een warm bad, je vertrouwen geven, meedenken.

Professioneel, betrokken en ruimte en begeleiding in zelf gekozen pad .

Duidelijkheid over doelstelling en duidelijke communicatie.

Luisterend oor. Praktische tips en adviezen. Ze zijn ingeschakeld door werkgever, maar hebben oog voor werknemer. Praten niet in het voordeel van de werkgever. Geven de werknemer het gevoel dat alleen zij belangrijk is en dat het waardevol is om een stap verder te komen. Wat die stap ook moge zijn. Door praktische tips en opdrachtjes kom je zelf tot inzicht.

Er is een heel korte lijn tussen HRC en cliënt. Voelde heel veilig en vertrouwd.

 


Re-integratie

Door allerlei omstandigheden binnen mijn werk en privé en dit alles moeilijk los kunnen laten, vasthouden aan en blijven doorgaan heeft dit geresulteerd dat ik in een behoorlijke burn-out ben geraakt.
Na hard werken om in 1e spoor terug te komen ben ik uiteindelijk pas wat later bij HR consultancy in Heinkenszand terecht gekomen. Ik werd begeleid door Annelies die mij in 4 maanden bijna elke week zag en heeft “klaargestoomd” op een andere kijk op de wereld en werk.

Van binnenkomen met oogkleppen op dat ik persé terug wilde komen in mijn eigen werk omdat “ik dacht dat ik niks anders kon” heeft Annelies m.b.v. allerlei tests, gesprekken, ontspanningsoefeningen en achtergronden over burn out mij laten beseffen dat er nog meer wegen zijn die ik kan bewandelen. Ik  voelde me snel thuis en serieus genomen. Respect, humor, kritisch doorvragen en feedback geven zijn hele sterke punten van HRC. Het is hard werken aan jezelf daar!
Ook de netwerkbijeenkomst gegeven door Frank en Ellen heeft mij doen beseffen dat je niet alleen bent. Ervaringen van anderen die nieuwe stappen hebben ondernomen, geven je het gevoel dat er meer is. Verder ben ik begeleid in het up to date maken van mijn cv en sollicitatie brief. Ondanks dat mijn tijd erop zat bij het reintegratiebureau blijven ze nazorg bieden en kan je altijd nog je brief/cv laten checken. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om me te laten begeleiden bij HRC.
Ik ben binnen de 2 jaar niet volledig opgeknapt en heb nu een wia uitkering gekregen. Dit heeft misschien zo moeten zijn om te beseffen dat ik ook een andere koers kan varen. Met de handvatten die ik heb gekregen ga ik nu verder en zie het positief in.
Bedankt Annelies (maar ook Frank en Ellen)
Anja 

 

 

Loopbaanadvies 

Ik had problemen rondom werk, loopbaan en mijzelf, maar wist niet wat er aan de hand was en waar de oplossing lag. Ik ben gaan zoeken en kwam bij Ellen uit. 

Ellen luistert, ze liet mij in mijn waarde en oordeelde niet. Ik heb veel kunnen vertellen. Ik mocht zijn wie ik was en zij gaf mij het gevoel dat ik er mag zijn, je telt mee. Ze legde de link naar de maatschappij. De opdrachten die ze mij gaf om naar mijzelf te kijken waren zeer verhelderend. 

Ik had een weerzin gekregen op werk door mijn nare ervaringen, holde mijzelf uit. Ellen heeft mij niet opgejaagd, doorzag heel goed wat ik nodig had. Haar kracht is haar realisme. Ze is recht door zee, authentiek en helder als glas. Communiceert erg prettig, waarbij ik ook haar humor erg heb gewaardeerd. Je weet gelijk waar je aan toe bent, ze wint er geen doekjes om en dat heb ik zelf als erg prettig ervaren.

Ze heeft snel door wat er aan de hand is en geeft een realistisch beeld naar zowel werkgever alsook werknemer. Ze is daarin open en eerlijk, laat zich niet sturen, maar legt de feiten met realisme op tafel.

Ellen zegt niet wat je moet doen, maar helpt je om het zelf te ontdekken. Ze loopt een stukje met je mee en laat je ontdekken waar je goed in bent en welke kant je uit moet.

Marian

 

Re-integratie 

Mijn laatste werkgever was door de crisis in de Grond Weg en Waterbouw in 2010 genoodzaakt te bezuinigen op de indirecte kosten, lees functies. Ik was bij dit middelgroot familiebedrijf drie jaar eerder gestart als uitvoerder. Op verzoek van de werkgever accepteerde ik naar een jaar de functie van KAM coördinator ( Kwaliteit Arbo en Milieu). In april 2010 reorganiseerde men de functies en werd mij ontslag aangezegd. Op dat moment zakte de wereld voor mij in. Ik was 55 jaar en de arbeidsmarkt zat daar niet op te wachten. Ook was, zoals zovele van mijn leeftijdsgenoten, mijn opleidingsniveau niet mee gegroeid in het functieniveau waarin ik werkzaam was of was geweest.

Gedurende het eerste jaar op alles wat los en vast zat geschreven en/of gebeld, om maar aan werk te komen. Resultaat, geen werk, frustraties en een negatief zelfbeeld. Naar 1 jaar WW het UWV gepusht mij te laten begeleiden door een re- integratie bureau. Ik werd in contact gebracht met HRC in Heinkenszand. Deze organisatie voelde gelijk al als een warme deken met mensen die het echt goed met je voor hebben. Door hun aanpak heb ik allereerst weer zelfvertrouwen gekregen, en hebben we samen een doel uitgestippeld. Niet meer overal op solliciteren maar gericht naar die functie of werkgever, waar je in je werk ook nog gelukkig kan zijn.

In mijn laatste baan had ik te maken met veiligheid en gezondheid van de werknemers, en dat vond ik de perfecte baan voor mij. Met de hulp van HRC heb ik intussen de opleiding Middelbaar Veiligheidkundige gedaan en hoop dit binnenkort met een diploma af te ronden. Mocht er zich dan nog geen werkgever gebben aangeboden, ga ik (vol zelfvertrouwen) voor mezelf te beginnen.

Jan van Fessem

 

Outplacement

Na 16 jaar bij de dezelfde werkgever te hebben gewerkt, ben ik vanwege een krimp binnen de organisatie werkloos geworden en bij hr-consultancy terecht gekomen. Mijn ervaring met Ellen was heel erg positief. Zij heeft mij geleerd om weer naar mijzelf te kijken en te ontdekken wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn. Door hier grondig mee aan de slag te gaan werd al snel duidelijk wat voor soort werk bij mij zou aansluiten en kon ik mij hier op gaan richten.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en ben ik Ellen zeer dankbaar voor haar hulp en advies. Door haar grote netwerk en helpende hand bij het solliciteren ben ik nu zover dat ik ben aangenomen bij een werkgever in een nieuwe wereldbaan!!!

Ellen, super bedankt voor alles. Ik heb genoten van de gesprekken.

Kim Hovius

 

Outplacement

Met veel plezier kijk ik terug op het outplacement traject dat ik afgelopen maanden heb gevolgd. Ik heb mezelf beter leren kennen en weet nu waar mijn valkuilen zitten. Ook ben ik er achter wat mijn positieve en negatieve kanten zijn. Mijn sollicitatiebrieven werden met de week mooier en netter. En de sollicitatie training samen met nog 3 andere mensen was erg leerzaam en gezellig.

Verder wordt je gemotiveerd en geadviseerd om te solliciteren en komen ze met vacatures die jij zelf over het hoofd gezien hebt. Dankzij het outplacementtraject heb ik nu een half jaar contract bij een heel leuk bedrijf.

Ellen bedankt!

Susanne Corbijn

 

Coaching

Toen ik begon met het coachingstraject speelden er in mijn persoonlijke leven verschillende dingen waardoor ik het moeilijk vond om te focussen op het vinden van werk. Samen met Frank Wolff ben ik gaan kijken hoe ik helderheid in de situatie kon krijgen. Inmiddels zijn daar meerdere stappen in gezet. Vervolgens zijn we gaan kijken wat ik precies wilde gaan doen, en hoe dat te bereiken. Wat ik graag wilde leek mij zelf onmogelijk, maar Frank heeft laten zien hoe het met een goed plan toch kan.

Op dit moment verdien ik gedeeltelijk mijn inkomen en ben ik bezig op een professionele manier een bedrijf op te zetten. Ik heb geleerd om dit bedrijf op te zetten op een manier die bij mij past, in mijn eigen stijl.
Het coachingstraject is bijzonder behulpzaam geweest om alles op een rijtje te krijgen en te focussen. Frank ondersteunde mij in het zetten van stappen die ik moeilijk vond. Dat was soms best lastig, maar ik was achteraf dan wel heel blij dat ik het gedaan had. Het gaf mij tegelijkertijd steeds meer zelfvertrouwen. Wat de coaching eigenlijk doet is talenten die al in je zitten, soms zonder dat je het zelf weet, naar de oppervlakte halen.

Ik heb ook een workshop 'netwerken' gedaan, daar heb ik veel van geleerd.
Wat het coachingstraject mij heeft opgeleverd is dat ik nu doe wat ik graag doe en waar ik goed in ben. Ik kan het iedereen dan ook van harte aanbevelen!

Rikke Folkersma

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo