3loopbaanx2

Nieuws

 • Op het moment werken we hard aan onze nieuwe website. Hou onze website in de gaten voor alle actuele ontwikkelingen.

  Lees meer...
 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

2loopbaanwg

Loopbaanadvies

U wilt de kwaliteiten van uw personeel effectiever inzetten? U wilt een objectief en goed onderbouwd inzicht verkrijgen in het potentieel van uw medewerkers?

Dan is het zinvol om te kiezen voor loopbaanbegeleiding:
U krijgt in korte tijd inzicht in de motivatie, de sterke en zwakke kanten, de ontwikkelmogelijkheden en de aandachtspunten van uw medewerkers. Op deze manier kunt u het talent binnen uw organisatie beter benutten.

Waarom professioneel loopbaanadvies?

 • U wilt de mobiliteit in uw organisatie vergroten en uw medewerkers breder inzetbaar maken.
 • U wilt weten voor welke functies uw medewerker ingezet kan worden binnen uw organisatie.
 • U wilt achterhalen waarom een bepaalde werknemer niet meer optimaal functioneert.
 • Uw organisatie bevindt zich midden in een verandering en u wilt een beter inzicht krijgen in de competenties van uw medewerkers, zodat u een duidelijke beeld krijgt van hun mogelijkheden en knelpunten.
 • Onderdeel van re-integratie en herplaatsing van een zieke werknemer.

Een loopbaanonderzoek geeft een duidelijk beeld van de mogelijkheden van de zieke werknemer, zodat u beiden aan een gezond vervolg van de loopbaan kunt werken.

Inhoud van het programma

Het loopbaanonderzoek wordt op maat gemaakt en afgestemd op uw specifieke vraagstelling.
Een loopbaan onderzoek omvat gemiddeld 6 - 8 gesprekken.
Bij het loopbaanonderzoek worden een aantal testinstrumenten ingezet zoals een persoonlijkheidstest, competentie- en interessetest. De medewerker krijgt een werkboek met opdrachten die hij thuis ter voorbereiding op de loopbaanadviesgesprekken maakt. Aan de hand van adviesgesprekken zullen de opdrachten en situaties nader besproken en verhelderd worden met een erkend loopbaanadviseur.
Het onderzoek wordt afgesloten met een rapportage, waarin bevindingen zijn opgenomen over persoonlijk profiel, beroepsprofiel, conclusies en aanbevelingen.

Meer info?

Wilt u meer weten over loopbaanbegeleiding of wilt u een afspraak maken?
Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo