3loopbaanx2

Nieuws

 • Een goede werkplek speelt een cruciale rol om de lichamelijke en mentale werkdruk van werknemers te verminderen. Hierbij doelen zij op voldoende licht en planten en een goede klimaatbeheersing, zo blijkt uit onderzoek van Mercer onder 821 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die in dienst zijn bij een bedrijf met minstens 50 medewerkers.

  Lees meer...
 • Workshop: 'Hoera lastige mensen' donderdag 23 november a.s.

  Lastige mensen, lastige patronen.
  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je hem of haar kan stoppen...

  Lees meer...
 • Dossiervorming is belangrijk. Maar pas op voor de privacy in het personeelsdossier. Sla geen informatie op die er niet in thuishoort.
  Niemand zit te wachten op schending van de privacy in het personeelsdossier. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zet op een rij wat er mag worden opgeslagen:

  Lees meer...
 • Proeverij "Hoera lastige mensen"

  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je haar kan stoppen...
  Bij sommige mensen heb je dit iedere keer en hoe doorbreek je dat? In deze proeverij laten we je zien en ervaren hoe dit komt en wat je hieraan kunt doen.

  Van 15:30 tot 17:00 uur in Heinkenszand
  Neem voor meer informatie of om nog aan te melden contact op via 0113-563180 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

2loopbaanwn

 ‘Geef mij de baan die bij mij past en ik hoef nooit meer te werken’   

Socrates

 

Loopbaanadvies

 

Voor wie?
Je wilt wel eens wat anders maar weet niet wat? Je vraagt je soms af: ‘is dit het nu?’ Je hebt het gevoel niet meer op je plaats te zitten? Je wilt weten welke talenten je nog verder kunt ontwikkelen? Je vraagt je af: " Wat zijn mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt?" Op zo’n moment is het mooi om te onderzoeken of je nog op het juiste pad zit, of om te kijken of je de juiste keuze maakt qua baan. Loopbaanadvies zal je helpen om bewuste keuzes in je loopbaan temaken. HR Consultancy helpt je bij het maken van keuzes in werk en loopbaan.

Wat houdt loopbaanadvies in?
Loopbaanadvies is erop gericht om inzicht te geven in je persoonlijkheid, drijfveren, motivatie en talenten. Tijdens de begeleiding wordt je een spiegel voorgehouden, waarmee je beter inzicht verkrijgt in jouw manier van keuzes maken. Met de verworven inzichten kun je actief aan de slag om meer sturing aan jouw verdere loopbaan te geven.
Samen zoeken we naar antwoorden op vragen als: wat vind ik nou echt belangrijk in een baan, waar ligt nu werkelijk mijn passie, wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen, wat voor soort baan past het beste bij mij? We zoeken naar antwoorden aan de hand van gesprekken, opdrachten, testen en reflectie. Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat doe ik? Daar draait het in de kern om. Als je weet wat je enthousiast maakt, wat je energie geeft en waar je hart ligt, zullen toekomstige keuzes beter bij je passen!

 

Duur
In een vrijblijvend oriënterend gesprek stellen wij vast wat jouw vraag is. Deze vraagstelling is het vertrekpunt voor onze begeleiding. Er zijn twee mogelijkheden
:

 

Loopbaanonderzoek (gemiddeld 6 - 8 gesprekken van 1 tot 1,5 uur)

 • Kennismaking en intake
 • Terugblik en zelfanalyse (wie ben je en wat kun je?)
 • Persoonlijk functieprofiel (wat wil je en welke baan past bij jou?)
 • Actieplan (welke vervolgstappen ga ik nu zetten?)

Je krijgt een werkboek met opdrachten die je thuis maakt ter voorbereiding op de gesprekken. Daarnaast zetten we een aantal testen in zoals een persoonlijkheidstest en beroepskeuze.

 

Loopbaanscan (3 gesprekken + testen)

Intakegesprek, persoonlijkheidstest, beroeps- en competentietest, 2 loopbaanadviesgesprekken.

 

Onze trajecten zijn kort, krachtig en intensief. Uiteraard geldt voor onze werkzaamheden volledige discretie.Indien gewenst kan het loopbaanonderzoek worden aangevuld met:

Sollicitatietraining/Coaching/Jobhunt of een combinatie hiervan. Onze ervaren adviseurs met kennis van en een netwerk in de regionale arbeidsmarkt, zullen je graag informeren over de mogelijkheden.

 

Gedragscode
Wij volgen de Gedragscode van de NOLOC (Nederlandse Orde voor Loopbaanadviseurs, Outplacement consultants en Carrière Coaches) en zijn erkend loopbaanprofessional.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

logoHR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland