2replacex2

Nieuws

 • Een goede werkplek speelt een cruciale rol om de lichamelijke en mentale werkdruk van werknemers te verminderen. Hierbij doelen zij op voldoende licht en planten en een goede klimaatbeheersing, zo blijkt uit onderzoek van Mercer onder 821 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die in dienst zijn bij een bedrijf met minstens 50 medewerkers.

  Lees meer...
 • Workshop: 'Hoera lastige mensen' donderdag 23 november a.s.

  Lastige mensen, lastige patronen.
  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je hem of haar kan stoppen...

  Lees meer...
 • Dossiervorming is belangrijk. Maar pas op voor de privacy in het personeelsdossier. Sla geen informatie op die er niet in thuishoort.
  Niemand zit te wachten op schending van de privacy in het personeelsdossier. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zet op een rij wat er mag worden opgeslagen:

  Lees meer...
 • Proeverij "Hoera lastige mensen"

  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je haar kan stoppen...
  Bij sommige mensen heb je dit iedere keer en hoe doorbreek je dat? In deze proeverij laten we je zien en ervaren hoe dit komt en wat je hieraan kunt doen.

  Van 15:30 tot 17:00 uur in Heinkenszand
  Neem voor meer informatie of om nog aan te melden contact op via 0113-563180 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

1outplacementsubwn

Outplacement

Afscheid

 

 

Ieder mens verandert in de loop van het leven. Je wensen, mogelijkheden en ambities veranderen met je mee. Maar niet alleen jij verandert en ontwikkelt. Ook organisaties veranderen voortdurend. Veranderingen door organisatie wijzigingen, fusies of overnames, andere leidinggevenden of collega's of een andere bedrijfsfilosofie kunnen soms verregaande gevolgen hebben. Misschien voel je je niet meer thuis, past de functie je niet meer of worden er andere eisen aan je gesteld. Soms is het dan onvermijdelijk dat werkgever en werknemer afscheid van elkaar moeten nemen. Dit afscheidsproces kan erg ingrijpend zijn en verstrekkende gevolgen hebben. Outplacement kan helpen om je weg terug te vinden naar ander werk.

Hoe?

Door middel van een op maat gesneden stappenplan word je begeleid naar een nieuwe baan. Je krijgt een ervaren coach, die naar je luistert en jou een spiegel voorhoudt. Een met een verhelderende werkwijze. En altijd eerlijk en met jouw belang voor ogen. Iemand die samen met jou op zoek gaat naar je talenten en richting geeft aan uw ambitie. Gedurende het hele traject staan de volgende punten centraal: vertrouwen, persoonlijke betrokkenheid en discretie.

Het outplacementtraject bestaat uit de volgende fases:

1.Het afscheid 
 In deze fase staat verwerking en acceptatie van het verlies van de functie centraal.

2.De spiegel
Het maken van een gedetailleerde analyse van uw kennis, vaardigheden, persoonlijke eigenschappen en omstandigheden. Wij gaan samen met jou op zoek naar wat je motiveert, jouw kwaliteiten en uitdagingen.

3.Het kompas
Bepalen van de arbeidsmarkt en het functiegebied. Welke branche en organisaties passen bij mij? Welke functie is geschikt voor mij en sluit aan bij mijn kwaliteiten? Opstellen van een marktplan en een profielschets van jezelf.

4.Sollicitatietraining
Ontwikkeling van sollicitatie- en presentatievaardigheden. Opstellen van een brief en CV. Training van presentatie-, interview- en gesprekstechnieken met behulp van rollenspelen, audiovisuele ondersteuning en netwerkgesprekken.

5.De zoektocht
Actief zoeken naar een nieuwe baan, onder andere gebruik makend van het uitgebreide relatienetwerk van HRC. Je gaat niet alleen zelf op zoek naar een baan, maar ook HRC zal actief en op discrete wijze voor je op zoek gaan naar een nieuwe betrekking. Advisering bij het opzetten van een eigen bedrijf behoort eveneens tot onze expertise. Voorbereiding en evaluatie van sollicitatietechnieken.

6.De finish
Begeleiding en advisering tijdens sollicitatieprocedures, contractbesprekingen en gedurende de proeftijd.


Middels het outplacement traject helpen wij je om het zelfvertrouwen te versterken, om kennis en contacten uit te breiden en je te realiseren dat verandering nieuwe kansen biedt. Kansen die uiteindelijk leiden tot een baan waarin je ruimte kunt geven aan jouw wensen en ambitie.
Er zijn trajecten mogelijk voor de duur van 6, 9 maanden of een jaar. Andere mogelijkheden zijn ook bespreekbaar.

Waarom kiezen voor HRC?

HRC ziet outplacement niet alleen als een persoonlijk begeleidingsproces. Onderscheidend voor HRC is het feit dat wij zelf actief voor je aan de slag gaan om een passende baan te vinden. Wij zijn daartoe ook in staat door onze jarenlange ervaring in de arbeidsbemiddeling en personeelszaken. Hiermee hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd in Zeeland en West-Brabant. Wij kunnen daarmee beter inspelen op uw behoefte om een passende baan in de regio te vinden. 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

logoHR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland