Re integratie

Nieuws

 • Een goede werkplek speelt een cruciale rol om de lichamelijke en mentale werkdruk van werknemers te verminderen. Hierbij doelen zij op voldoende licht en planten en een goede klimaatbeheersing, zo blijkt uit onderzoek van Mercer onder 821 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die in dienst zijn bij een bedrijf met minstens 50 medewerkers.

  Lees meer...
 • Workshop: 'Hoera lastige mensen' donderdag 23 november a.s.

  Lastige mensen, lastige patronen.
  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je hem of haar kan stoppen...

  Lees meer...
 • Dossiervorming is belangrijk. Maar pas op voor de privacy in het personeelsdossier. Sla geen informatie op die er niet in thuishoort.
  Niemand zit te wachten op schending van de privacy in het personeelsdossier. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zet op een rij wat er mag worden opgeslagen:

  Lees meer...
 • Proeverij "Hoera lastige mensen"

  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je haar kan stoppen...
  Bij sommige mensen heb je dit iedere keer en hoe doorbreek je dat? In deze proeverij laten we je zien en ervaren hoe dit komt en wat je hieraan kunt doen.

  Van 15:30 tot 17:00 uur in Heinkenszand
  Neem voor meer informatie of om nog aan te melden contact op via 0113-563180 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

3reintegrswg

Ziek?
Heeft u een werknemer die (lang) ziek is? Terugkeer naar de oude functie is vaak niet zomaar mogelijk. HRC beschikt over de benodigde kennis en ervaring in de arbeidsmarkt om samen met u en uw werknemer te zorgen dat uw zieke werknemer weer zo snel mogelijk terug aan het werk kan. Binnen uw organisatie in een (aangepaste) andere functie óf juist bij een nieuwe werkgever. Samen zorgen we ervoor dat uw werknemer weer met plezier aan de slag kan binnen een gezonde werkomgeving!

HRC biedt mensen een persoonlijke en resultaatgerichte ondersteuning bij het opnieuw vinden van de weg naar passend werk.
Persoonlijk omdat wij mensen matchen met vacatures die aansluiten bij hun eigen capaciteiten en wensen. Resultaatgericht omdat een snelle terugkeer in het arbeidsproces ervoor zorgt dat de kosten niet onnodig hoog oplopen. Het is duidelijk dat een actieve aanpak hiervoor een vereiste is. Wij doen dit zowel in opdracht van gemeentes of uitvoeringsinstellingen, alsook in opdracht van bedrijven om werknemers te begeleiden in de eerste twee jaren van de ziekteperiode.

Oplossing op maat
In overleg met de opdrachtgever en de betrokkene bepalen we de (snelste) route naar een (her)plaatsing op de arbeidsmarkt. In de vroegere, of juist in een compleet nieuwe functie. Wij gaan uit van de kwaliteiten, capaciteiten en individuele talenten en kijken daarbij juist naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Met als eindresultaat een oplossing die duurzaam is.

Iemand die (langere tijd) buiten het arbeidsproces heeft gestaan, heeft bijna altijd intensieve ondersteuning nodig bij het opnieuw vinden van de juiste baan. Hiervoor bieden wij een totaal reïntegratiepakket aan: van intake en assessment, het bepalen van passende beroepen, het volgen van een individueel scholingstraject, tot en met het vinden van de juiste baan en de begeleiding na plaatsing.

Omdat ieder individu een oplossing op maat vereist, kunnen de verschillende onderdelen apart ingezet worden. Betrokken en met respect voor de deelnemer leveren wij maatwerk voor elke specifieke situatie. Naast coaching, waarbij een één-op-één benadering centraal staat, bieden wij ook bijvoorbeeld sollicitatietrainingen en jobhunt.

Waarom kiezen voor HRC?
Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling en personeelszaken in de Zeeuwse arbeidsmarkt, hebben wij een uitstekend inzicht in de persoon, die de Zeeuwse werkgever zoekt. "Voor iedereen is er ergens een perfecte baan, maar het vereist nogal wat kennis(sen) en ervaring om die ook te vinden" is ons motto. HRC heeft alle competenties in huis om dát waar te maken. Ons uitgebreide netwerk in de Zeeuwse markt en diverse samenwerkingsverbanden zorgen voor een groot bereik. De kwaliteit die wij leveren vertaalt zich terug in onze werkwijze.
Wij werken op basis van no cure - less pay, waardoor u waar voor uw geld krijgt en geen onnodig risico loopt!

HRC is in het bezit van het keurmerk Blik op Werk.

Interesse?
Indien u meer informatie wenst over onze dienstverlening of onze tarieven, neemt u dan contact met ons op, wij helpen kandidaten en opdrachtgevers graag bij het kiezen van een oplossing op maat.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

logoHR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland