Re integratie

Nieuws

 • Meld je aan voor de Week van de Loopbaan 2018!

  Wanneer? 17 - 21 september 2018

  Waar? HR Consultancy B.V. te Heinkenszand 0113-563180

  Werkzoekend of beweging willen in je werk
  Ben je werkzoekend? Wil je meer plezier en energie uit je werk halen? Sta je stil in jouw ontwikkeling? Ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Wil je weten waar jouw kwaliteiten liggen? Er kunnen talloze redenen zijn waarom je vastloopt in je werk. Het kost veel energie als je te lang met loopbaanvragen blijft rondlopen. Je zelfvertrouwen loopt een forse deuk op. Als je bedenkt dat je gemiddeld zo’n 90.000 uur van je leven werkt, dan besef je nog meer hoe belangrijk het is om werk te doen dat bij je past en waar je gelukkig van wordt. Een loopbaanprofessional helpt je je doel scherp te krijgen en een ontwikkelplan op te stellen, zodat je in beweging blijft.

  Lees meer...
 • Vind een baan op de banenbeurs Vervoer en Logistiek

  Wanneer : maandag 18 juni 2018
  Hoe laat : 13.00 uur -16.30 uur
  Waar : Dek opleidingen, Verrijn Stuartweg 16, 4462 GE Goes

  Aanmelden voor de banenbeurs kan tot 15 juni, bij de administratie van UWV WERKbedrijf Goes via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Na aanmelden ontvangt u een bevestiging.

  Lees meer...
 • UWV heeft in 2017 fors meer loonsancties opgelegd dan in 2016. Een werkgever krijgt zo'n loonsanctie als hij zich niet op de juiste manier inzet voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer.

  Lees meer...
 • De economie trekt aan en dus neemt de arbeidsmobiliteit ook weer toe. In 2017 waren er 937.000 mensen tussen 15 en 75 jaar met een ander beroep dan het jaar ervoor. Ruim twee derde van de beroepswisselaars koos zelfs voor een overstap naar een andere beroepsklasse, bijvoorbeeld van een pedagogisch beroep naar de zorg. Dat meldt het CBS.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

3reintegrswn

Re-integratie 2e spoor

Ben je al enige tijd uit het arbeidsproces, door ziekte of werkloosheid, en wil je weer opnieuw aan de slag? Door middel van re-integratie kan HR Consultancy je naar een passende functie bij een andere werkgever begeleiden. Re-integratie 2e spoor kan ingezet worden vanaf het moment dat duidelijk is dat je niet meer terug kunt keren naar de eigen functie en dat jouw werkgever geen andere passende functies beschikbaar heeft of beschikbaar kan maken.

 

HR Consultancy biedt je advies, ondersteunt waar nodig, en maakt actief gebruik van haar uitgebreide netwerk in het Zeeuwse bedrijfsleven. Dit alles met als doel om je weer zo snel mogelijk aan een passende baan te helpen. Wij gaan samen mét en vóór jou op zoek naar de baan die bij je past.

 

Hoe doen wij dat?
We starten met een kennismakingsgesprek om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen, maar ook om te onderzoeken of onze aanpak je aanspreekt en je een goed gevoel hebt bij de desbetreffende adviseur. Besluiten we beiden om door te gaan, dan stellen we een plan van aanpak op waarin de activiteiten staan vermeld die je helpen bij het verkrijgen van een nieuwe baan. Wij gaan uit van jouw kwaliteiten, capaciteiten, individuele talenten en belastbaarheid. De focus: jouw mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Met als enig doel: een nieuwe, passende werkkring waarin je weer voor lange tijd met plezier aan het werk gaat!
Samen kijken we wat je kunt en wat je wilt.
Er wordt onder andere gebruik gemaakt van coaching, begeleiding, testen, beroepenoriëntatie, trainingen, bemiddeling en jobhunting. Daarnaast ondersteunen we je desgewenst ook nog als je een nieuwe baan hebt gevonden. Gedurende het gehele traject heb je een vaste adviseur die je persoonlijk begeleider is.

Waarom kiezen voor HR Consultancy?
Kenmerkend voor onze werkwijze is een individuele begeleiding. Jij staat daarbij centraal. Omdat elke vraagstelling uniek is, leveren we altijd maatwerk. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling en personeelszaken in de regionale arbeidsmarkt, weten wij wat er speelt en waaraan behoefte is bij bedrijven en instellingen. Ons uitgebreide netwerk in de Zeeuwse en West-Brabantse arbeidsmarkt zorgen voor een groot bereik.

We laten jaarlijks extern onderzoek doen naar de tevredenheid van onze klanten. In 2011 gaven onze kandidaten ons een rapportcijfer 9 voor onze re-integratie activiteiten.

Interesse?
Als je wil weten wat wij voor jou persoonlijk kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij maken graag kennis met je. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 0113 - 563180 of e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo