Re integratie

Nieuws

 • Een goede werkplek speelt een cruciale rol om de lichamelijke en mentale werkdruk van werknemers te verminderen. Hierbij doelen zij op voldoende licht en planten en een goede klimaatbeheersing, zo blijkt uit onderzoek van Mercer onder 821 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die in dienst zijn bij een bedrijf met minstens 50 medewerkers.

  Lees meer...
 • Workshop: 'Hoera lastige mensen' donderdag 23 november a.s.

  Lastige mensen, lastige patronen.
  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je hem of haar kan stoppen...

  Lees meer...
 • Dossiervorming is belangrijk. Maar pas op voor de privacy in het personeelsdossier. Sla geen informatie op die er niet in thuishoort.
  Niemand zit te wachten op schending van de privacy in het personeelsdossier. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zet op een rij wat er mag worden opgeslagen:

  Lees meer...
 • Proeverij "Hoera lastige mensen"

  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je haar kan stoppen...
  Bij sommige mensen heb je dit iedere keer en hoe doorbreek je dat? In deze proeverij laten we je zien en ervaren hoe dit komt en wat je hieraan kunt doen.

  Van 15:30 tot 17:00 uur in Heinkenszand
  Neem voor meer informatie of om nog aan te melden contact op via 0113-563180 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

3reintegrswn

Re-integratie 2e spoor

Ben je al enige tijd uit het arbeidsproces, door ziekte of werkloosheid, en wil je weer opnieuw aan de slag? Door middel van re-integratie kan HR Consultancy je naar een passende functie bij een andere werkgever begeleiden. Re-integratie 2e spoor kan ingezet worden vanaf het moment dat duidelijk is dat je niet meer terug kunt keren naar de eigen functie en dat jouw werkgever geen andere passende functies beschikbaar heeft of beschikbaar kan maken.

 

HR Consultancy biedt je advies, ondersteunt waar nodig, en maakt actief gebruik van haar uitgebreide netwerk in het Zeeuwse bedrijfsleven. Dit alles met als doel om je weer zo snel mogelijk aan een passende baan te helpen. Wij gaan samen mét en vóór jou op zoek naar de baan die bij je past.

 

Hoe doen wij dat?
We starten met een kennismakingsgesprek om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen, maar ook om te onderzoeken of onze aanpak je aanspreekt en je een goed gevoel hebt bij de desbetreffende adviseur. Besluiten we beiden om door te gaan, dan stellen we een plan van aanpak op waarin de activiteiten staan vermeld die je helpen bij het verkrijgen van een nieuwe baan. Wij gaan uit van jouw kwaliteiten, capaciteiten, individuele talenten en belastbaarheid. De focus: jouw mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Met als enig doel: een nieuwe, passende werkkring waarin je weer voor lange tijd met plezier aan het werk gaat!
Samen kijken we wat je kunt en wat je wilt.
Er wordt onder andere gebruik gemaakt van coaching, begeleiding, testen, beroepenoriëntatie, trainingen, bemiddeling en jobhunting. Daarnaast ondersteunen we je desgewenst ook nog als je een nieuwe baan hebt gevonden. Gedurende het gehele traject heb je een vaste adviseur die je persoonlijk begeleider is.

Waarom kiezen voor HR Consultancy?
Kenmerkend voor onze werkwijze is een individuele begeleiding. Jij staat daarbij centraal. Omdat elke vraagstelling uniek is, leveren we altijd maatwerk. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling en personeelszaken in de regionale arbeidsmarkt, weten wij wat er speelt en waaraan behoefte is bij bedrijven en instellingen. Ons uitgebreide netwerk in de Zeeuwse en West-Brabantse arbeidsmarkt zorgen voor een groot bereik.

We laten jaarlijks extern onderzoek doen naar de tevredenheid van onze klanten. In 2011 gaven onze kandidaten ons een rapportcijfer 9 voor onze re-integratie activiteiten.

Interesse?
Als je wil weten wat wij voor jou persoonlijk kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij maken graag kennis met je. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 0113 - 563180 of e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

logoHR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland