stress

Nieuws

 • Op het moment werken we hard aan onze nieuwe website. Hou onze website in de gaten voor alle actuele ontwikkelingen.

  Lees meer...
 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

9stresssubwn

 

Stress, burnout?
Overspannen of overwerkt: Zit dat niet tussen de oren? Zeker niet! Het draait allemaal om de balans tussen inspanning en herstel.
Een mens kan veel. Maar als men veel energie verbruikt, moet er ook veel worden aangevuld. Werk je extra hard, of ben je door andere oorzaken zwaar belast, dan heb je dus extra rust nodig.
Neem je die rust niet of te weinig, dan pleeg je roofbouw.

Bij roofbouw teer je in op je reserves. Er ontstaat een hersteltekort en het lichaam raakt op den duur uitgeput. Als roofbouw langere tijd aanhoudt, raak je chronisch vermoeid en ontstaan er tal van lichamelijke en psychische klachten: 

 • op lichamelijk gebied: snel moe, slecht slapen, gespannen spieren
 • op emotioneel gebied: prikkelbaar, snel in tranen uitbarsten
 • op gedragsgebied: gehaast gedrag, niet kunnen stoppen met werken
 • op cognitief gebied: concentratie- en geheugenproblemen

 

Fysieke en psychische weerbaarheid verdwijnt snel bij chronische vermoeidheid.
Uiteindelijk word je ziek en kan je niet meer verder.

We spreken in zo’n geval van ‘overspannen’ of ‘burnout’. Omdat er sprake is van een chronische vermoeidheid, past de term Chronisch Stress Syndroom (CSS) beter. 
Alleen door krachtig in te grijpen, kan je weer de oude worden. Een CSS kan milde tot zeer ernstige klachten geven.
Hoe ernstiger de klachten, hoe sterker het roer om moet en hoe langer het herstel gaat duren.

Behandeling burnout met Chronisch Stress Reversal (CSR) coaching
Mensen die roofbouw plegen, moeten – soms ingrijpende – maatregelen nemen om hiermee te stoppen en de effecten van de roofbouw te keren ('stress reversal'). Om weer vitaal en fit te worden zijn vaak veranderingen in levensstijl, voeding en gedrag nodig.

Wij werken volgens de CSR methode. In het coachtraject wordt eerst gewerkt aan herstel door ontspanning, energieopbouw en gezond zelfmanagement. Ook begeleiding bij werkhervatting kan deel uit maken van de coaching. Het doel is lichamelijk en psychisch herstel en een vergrote psychische weerbaarheid.

Bij werkverzuim door overspannenheid of burnout verloopt het coachingstraject in nauw overleg met de werkgever en de bedrijfsarts.

 

Wanneer?
Onze coaching blijkt vooral uiterst effectief voor stress-preventie (dus als het nog niet zover is). Of wanneer de stress nog niet té hoog is opgelopen én jij nog een goede inschatting van je persoonlijke huidige situaties en doelen kan maken. Tevens werken onze specialisten heel praktisch aan de zogenaamde “hoe-vraag”. Zo leren zij je nieuwe gedrag en vaardigheden aan die je helpen in het omgaan met en in stressvolle situaties.Wil je meer weten? Neem dan eens contact met ons op voor een vrijblijvend en verhelderend gesprek via telefoonnummer 0113 563180 of
e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo