stress

Nieuws

 • Een goede werkplek speelt een cruciale rol om de lichamelijke en mentale werkdruk van werknemers te verminderen. Hierbij doelen zij op voldoende licht en planten en een goede klimaatbeheersing, zo blijkt uit onderzoek van Mercer onder 821 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die in dienst zijn bij een bedrijf met minstens 50 medewerkers.

  Lees meer...
 • Workshop: 'Hoera lastige mensen' donderdag 23 november a.s.

  Lastige mensen, lastige patronen.
  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je hem of haar kan stoppen...

  Lees meer...
 • Dossiervorming is belangrijk. Maar pas op voor de privacy in het personeelsdossier. Sla geen informatie op die er niet in thuishoort.
  Niemand zit te wachten op schending van de privacy in het personeelsdossier. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zet op een rij wat er mag worden opgeslagen:

  Lees meer...
 • Proeverij "Hoera lastige mensen"

  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je haar kan stoppen...
  Bij sommige mensen heb je dit iedere keer en hoe doorbreek je dat? In deze proeverij laten we je zien en ervaren hoe dit komt en wat je hieraan kunt doen.

  Van 15:30 tot 17:00 uur in Heinkenszand
  Neem voor meer informatie of om nog aan te melden contact op via 0113-563180 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

9stresssubwn

 

Stress, burnout?
Overspannen of overwerkt: Zit dat niet tussen de oren? Zeker niet! Het draait allemaal om de balans tussen inspanning en herstel.
Een mens kan veel. Maar als men veel energie verbruikt, moet er ook veel worden aangevuld. Werk je extra hard, of ben je door andere oorzaken zwaar belast, dan heb je dus extra rust nodig.
Neem je die rust niet of te weinig, dan pleeg je roofbouw.

Bij roofbouw teer je in op je reserves. Er ontstaat een hersteltekort en het lichaam raakt op den duur uitgeput. Als roofbouw langere tijd aanhoudt, raak je chronisch vermoeid en ontstaan er tal van lichamelijke en psychische klachten: 

 • op lichamelijk gebied: snel moe, slecht slapen, gespannen spieren
 • op emotioneel gebied: prikkelbaar, snel in tranen uitbarsten
 • op gedragsgebied: gehaast gedrag, niet kunnen stoppen met werken
 • op cognitief gebied: concentratie- en geheugenproblemen

 

Fysieke en psychische weerbaarheid verdwijnt snel bij chronische vermoeidheid.
Uiteindelijk word je ziek en kan je niet meer verder.

We spreken in zo’n geval van ‘overspannen’ of ‘burnout’. Omdat er sprake is van een chronische vermoeidheid, past de term Chronisch Stress Syndroom (CSS) beter. 
Alleen door krachtig in te grijpen, kan je weer de oude worden. Een CSS kan milde tot zeer ernstige klachten geven.
Hoe ernstiger de klachten, hoe sterker het roer om moet en hoe langer het herstel gaat duren.

Behandeling burnout met Chronisch Stress Reversal (CSR) coaching
Mensen die roofbouw plegen, moeten – soms ingrijpende – maatregelen nemen om hiermee te stoppen en de effecten van de roofbouw te keren ('stress reversal'). Om weer vitaal en fit te worden zijn vaak veranderingen in levensstijl, voeding en gedrag nodig.

Wij werken volgens de CSR methode. In het coachtraject wordt eerst gewerkt aan herstel door ontspanning, energieopbouw en gezond zelfmanagement. Ook begeleiding bij werkhervatting kan deel uit maken van de coaching. Het doel is lichamelijk en psychisch herstel en een vergrote psychische weerbaarheid.

Bij werkverzuim door overspannenheid of burnout verloopt het coachingstraject in nauw overleg met de werkgever en de bedrijfsarts.

 

Wanneer?
Onze coaching blijkt vooral uiterst effectief voor stress-preventie (dus als het nog niet zover is). Of wanneer de stress nog niet té hoog is opgelopen én jij nog een goede inschatting van je persoonlijke huidige situaties en doelen kan maken. Tevens werken onze specialisten heel praktisch aan de zogenaamde “hoe-vraag”. Zo leren zij je nieuwe gedrag en vaardigheden aan die je helpen in het omgaan met en in stressvolle situaties.Wil je meer weten? Neem dan eens contact met ons op voor een vrijblijvend en verhelderend gesprek via telefoonnummer 0113 563180 of
e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

logoHR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland