stress

Nieuws

 • Een goede werkplek speelt een cruciale rol om de lichamelijke en mentale werkdruk van werknemers te verminderen. Hierbij doelen zij op voldoende licht en planten en een goede klimaatbeheersing, zo blijkt uit onderzoek van Mercer onder 821 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die in dienst zijn bij een bedrijf met minstens 50 medewerkers.

  Lees meer...
 • Workshop: 'Hoera lastige mensen' donderdag 23 november a.s.

  Lastige mensen, lastige patronen.
  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je hem of haar kan stoppen...

  Lees meer...
 • Dossiervorming is belangrijk. Maar pas op voor de privacy in het personeelsdossier. Sla geen informatie op die er niet in thuishoort.
  Niemand zit te wachten op schending van de privacy in het personeelsdossier. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zet op een rij wat er mag worden opgeslagen:

  Lees meer...
 • Proeverij "Hoera lastige mensen"

  Een collega heeft voortdurend kritiek op je;
  een medewerker is juist heel stil;
  je belandt voortdurend in gehakketak met je partner/kind/moeder,
  een klant ratelt maar door zonder dat je haar kan stoppen...
  Bij sommige mensen heb je dit iedere keer en hoe doorbreek je dat? In deze proeverij laten we je zien en ervaren hoe dit komt en wat je hieraan kunt doen.

  Van 15:30 tot 17:00 uur in Heinkenszand
  Neem voor meer informatie of om nog aan te melden contact op via 0113-563180 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

9stresssubwg

Stress, burnout?

Deze tijd vraagt veel van uw organisatie. U moet meer in minder tijd leveren. Uw mensen leveren extra inzet en motivatie. Zo kan er gemakkelijk roofbouw optreden.
Een medewerker die roofbouw pleegt, teert in op zijn energiereserves. Als dit langere tijd aanhoudt, ontstaan er tal van lichamelijke en psychische klachten.

Preventie burnout. Voorkomen is beter (en veel goedkoper) dan genezen

Uw medewerker functioneert naar volle tevredenheid. Toch vangt u signalen op dat uw medewerker niet helemaal goed in zijn vel zit. Wist u dat één van de acht werknemers kans heeft om burnout te raken?
U wilt dit voorkomen en preventief handelen, zodat uw medewerker gezond en wendbaar blijft.
Door deze klachten gaan mensen steeds minder goed functioneren, wat vervolgens vaak tot verdere problemen leidt, zowel op het werk als in de privé-sfeer (denk bijvoorbeeld aan conflicten). De fysieke en psychische weerbaarheid is laag of zelfs geheel afgebroken.

Uw medewerker dreigt overspannen of burnout te worden

Uw medewerker functioneert naar volle tevredenheid. De productie altijd voldoende en de kwaliteit volgens afspraak, ondanks dat uw medewerker extra belast is. Maar uw alarm gaat af: uw medewerker reageert heel anders dan u gewend bent. Prikkelbaar, of juist erg onverschillig. U wilt snel ingrijpen.

Op den duur kan zelfs het normale vermogen om te herstellen aangetast worden en houdt de ontregeling zichzelf in stand. Totale uitputting treedt op.

Uw werknemer is overspannen of heeft een burnout

Uw medewerker functioneerde altijd naar volle tevredenheid.
De productie altijd voldoende en de kwaliteit volgens afspraak. Maar nu zit uw medewerker ziek en uitgeput thuis met de diagnose burnout.
U wilt uw medewerker de best mogelijke begeleiding geven.
We spreken van ‘overspannen’ of ‘burnout’. De term Chronisch Stress Syndroom (CSS) omschrijft beter wat er speelt: er is sprake van een chronische vermoeidheid.
Een CSS kan milde tot zeer ernstige klachten geven. Maar ‘een paar weekjes rust nemen' heeft geen
zin meer. Vaak worden de klachten dan erger, omdat eindelijk wordt ervaren hoe moe men is.


Wij werken volgens de Chronisch Stress Reversal (CSR) Methode en helpen u ervoor te zorgen dat uw medewerkers weer gezond en wendbaar worden.

Met de CSR Methode worden de lichamelijke ontregelingen van het CSS gestopt en gekeerd.
Het koppelt de fysieke problematiek met de psychische, om herstel te bevorderen en roofbouw in de toekomst te voorkomen.

Resultaten CSR-begeleiding: goed en duurzaam

De resultaten van de CSR-coaching zijn goed. Dit blijkt o.a. uit een voor- en nameting met behulp van de vragenlijsten en uit de zelfbeoordeling van onze cliënten. Preventieve coaching duurt gemiddeld 8 sessies, bij verzuim zijn gemiddeld 13 sessies nodig. De doorlooptijd is per persoon verschillend: van een paar weken tot 1,5 jaar. Gemiddeld duurt de begeleiding ongeveer een half jaar. Van de preventieve trajecten is 91% succesvol. Dat wil zeggen dat verzuim wordt voorkomen. Van de cliënten die reeds verzuimen, herstelt 85% na het volgen van een CSR-begeleidingstraject.

Meer weten? Bel onze CSR coach Annelies van der Mull.

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

logoHR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland