stress

Nieuws

 • Op het moment werken we hard aan onze nieuwe website. Hou onze website in de gaten voor alle actuele ontwikkelingen.

  Lees meer...
 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

9stresssubwg

Stress, burnout?

Deze tijd vraagt veel van uw organisatie. U moet meer in minder tijd leveren. Uw mensen leveren extra inzet en motivatie. Zo kan er gemakkelijk roofbouw optreden.
Een medewerker die roofbouw pleegt, teert in op zijn energiereserves. Als dit langere tijd aanhoudt, ontstaan er tal van lichamelijke en psychische klachten.

Preventie burnout. Voorkomen is beter (en veel goedkoper) dan genezen

Uw medewerker functioneert naar volle tevredenheid. Toch vangt u signalen op dat uw medewerker niet helemaal goed in zijn vel zit. Wist u dat één van de acht werknemers kans heeft om burnout te raken?
U wilt dit voorkomen en preventief handelen, zodat uw medewerker gezond en wendbaar blijft.
Door deze klachten gaan mensen steeds minder goed functioneren, wat vervolgens vaak tot verdere problemen leidt, zowel op het werk als in de privé-sfeer (denk bijvoorbeeld aan conflicten). De fysieke en psychische weerbaarheid is laag of zelfs geheel afgebroken.

Uw medewerker dreigt overspannen of burnout te worden

Uw medewerker functioneert naar volle tevredenheid. De productie altijd voldoende en de kwaliteit volgens afspraak, ondanks dat uw medewerker extra belast is. Maar uw alarm gaat af: uw medewerker reageert heel anders dan u gewend bent. Prikkelbaar, of juist erg onverschillig. U wilt snel ingrijpen.

Op den duur kan zelfs het normale vermogen om te herstellen aangetast worden en houdt de ontregeling zichzelf in stand. Totale uitputting treedt op.

Uw werknemer is overspannen of heeft een burnout

Uw medewerker functioneerde altijd naar volle tevredenheid.
De productie altijd voldoende en de kwaliteit volgens afspraak. Maar nu zit uw medewerker ziek en uitgeput thuis met de diagnose burnout.
U wilt uw medewerker de best mogelijke begeleiding geven.
We spreken van ‘overspannen’ of ‘burnout’. De term Chronisch Stress Syndroom (CSS) omschrijft beter wat er speelt: er is sprake van een chronische vermoeidheid.
Een CSS kan milde tot zeer ernstige klachten geven. Maar ‘een paar weekjes rust nemen' heeft geen
zin meer. Vaak worden de klachten dan erger, omdat eindelijk wordt ervaren hoe moe men is.


Wij werken volgens de Chronisch Stress Reversal (CSR) Methode en helpen u ervoor te zorgen dat uw medewerkers weer gezond en wendbaar worden.

Met de CSR Methode worden de lichamelijke ontregelingen van het CSS gestopt en gekeerd.
Het koppelt de fysieke problematiek met de psychische, om herstel te bevorderen en roofbouw in de toekomst te voorkomen.

Resultaten CSR-begeleiding: goed en duurzaam

De resultaten van de CSR-coaching zijn goed. Dit blijkt o.a. uit een voor- en nameting met behulp van de vragenlijsten en uit de zelfbeoordeling van onze cliënten. Preventieve coaching duurt gemiddeld 8 sessies, bij verzuim zijn gemiddeld 13 sessies nodig. De doorlooptijd is per persoon verschillend: van een paar weken tot 1,5 jaar. Gemiddeld duurt de begeleiding ongeveer een half jaar. Van de preventieve trajecten is 91% succesvol. Dat wil zeggen dat verzuim wordt voorkomen. Van de cliënten die reeds verzuimen, herstelt 85% na het volgen van een CSR-begeleidingstraject.

Meer weten? Bel onze CSR coach Annelies van der Mull.

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo