5ervaringvol

Nieuws

 • Op het moment werken we hard aan onze nieuwe website. Hou onze website in de gaten voor alle actuele ontwikkelingen.

  Lees meer...
 • Ook dit jaar doen wij als HR Consultancy mee aan de Week van de Loopbaan!

  Wat kan je dit jaar verwachten van Week van de Loopbaan?

  - De hele week lang gratis loopbaanadvies
  - Voor iedereen toegankelijk
  - Ruimte en aandacht voor de loopbaanontwikkeling van medewerkers
  - Bij meer dan 300 bureaus in Nederland, dus ook bij jou in de buurt
  - Direct contact met erkende professionals op loopbaangebied

  Meer infomatie en de mogelijheid om aan te melden volgt binnenkort.

  Logo WvdL RGB

   

   

  Lees meer...
 • Assertiviteit
  Zeg je vaker ja dan dat je zou willen? Durf je niet altijd je grenzen aan te geven? Of denk je soms 'kan ik dat wel zeggen?'
  Vind je het lastig om hulp te vragen, een verzoek te doen of om te gaan met kritiek van anderen? Of help je graag anderen en sta je voor iedereen klaar, maar merk je dat dit ten koste van jezelf en jouw werk gaat? Onze training assertiviteit helpt je om beter te zeggen wat je wilt en versterkt jouw communicatie waardoor je fijner kunt samenwerken.

  Lees meer...
 • In 2019 kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder een gratis ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. De doelgroep van de subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45-plussers is namelijk uitgebreid.

  Lees meer...
 
Tips werkgevers

Samen werken aan een geslaagde re-integratie

U bent samen met uw werknemer verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Samen kunt u veel doen om een re-integratie te laten slagen. Wij hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Houd regelmatig contact met uw bedrijfsarts of arbodienst
Blijf op de hoogte van de situatie en de mogelijkheden van uw werknemer. Samen met uw bedrijfsarts en arbodienst overlegt u hoe uw werknemer kan terugkeren naar zijn eigen functie.

2. Pas de functie of werkplek aan
U kunt het werk voor uw werknemer verlichten door taken over te dragen aan collega's of door de werkplek aan te passen. Via UWV kunt u een voorziening aanvragen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het WerkgeversServicepunt in uw regio of het landelijk WerkgeversServicepunt.

3. Samen zoeken naar passend werk
Onderzoek ook alle mogelijkheden om ander passend werk te vinden voor uw werknemer binnen uw eigen organisatie. Als uw werknemer met een voorstel komt, ga hier dan op in. Passend werk is werk dat uw werknemer met zijn gezondheidsklachten nog wel kan doen.

4. Re-integratie bij een andere werkgever
Uw werknemer bij een andere werkgever laten re-integreren, is ook mogelijk. Re-integratiebedrijven en regionale Poortwachtercentra kunnen door hun netwerk in het regionale bedrijfsleven bemiddelen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Voor u heeft detacheren een financieel voordeel. U krijgt namelijk een vergoeding van de werkgever waar uw werknemer gaat re-integreren.

5. Vraag een deskundigenoordeel aan bij UWV
Loopt de re-integratie vast en kan ook uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan vraagt u bij ons een deskundigenoordeel aan. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken. Zowel u als uw werknemer kunnen een deskundigenoordeel aanvragen.

 
Tips werknemers

3 oktober 2016
Het Kabinet vindt bijscholing en ontwikkeling van werknemers nog steeds erg belangrijk. Werknemers moeten aan het werk blijven en dan is scholing noodzakelijk. Vooral de positie van laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen is cruciaal als zij voor werkgevers interessant willen blijven op de arbeidsmarkt.

De bestaande 'scholingsvouchers', die werknemers en werkzoekenden kunnen inzetten bij de bij- of omscholing voor een nieuwe baan, worden in 2017 doorgezet. Daarvoor heeft het Kabinet vanaf dit jaar 30 miljoen euro beschikbaar.

Bron: hr-select

6trainingensubwg

HRC Training & Advies..., eigenwijs goed!

HRC trainingen richten zich op het ontwikkelen en geven van trainingen voor organisaties, teams en individuen. Wij geven diepgaande, uitdagende en prikkelende trainingen op de volgende aandachtsgebieden:

 1. Communicatie
 2. Leiderschap
 3. Persoonlijke effectiviteit

Onze aanpak is persoonlijk, gedreven en resultaatgericht.

Het resultaat: daar mag u ons op aanspreken! Wij staan voor een aanpak die op de lange duur effect heeft. Een resultaat waarmee u echt verder kunt!

Onze uitgangspunten

Wij gaan uit van leren door te motiveren, veel te doen, veel te herhalen, succeservaringen creëren en een krachtige transfer naar de werkplek.

De fases die teams daarbij doorlopen gaan van 'willen, kunnen naar doen'. Een opbouw waarmee gegarandeerd echt geleerd wordt! De visie is gebaseerd op de methode van Karin de Galan, School voor Training.

Bij al onze trainingsactiviteiten staan de volgende elementen centraal:

Actieve inbreng
Het accent in de training ligt op doen. Van iedere deelnemer verwachten we een actieve inbreng en het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor het leerproces.

Praktijkgericht
We werken altijd met praktijksituaties van de deelnemers. Immers, bij het aanleren van nieuwe vaardigheden spelen eigen ervaringen een belangrijke rol. Men leert sneller nieuwe vaardigheden wanneer deze aansluiten bij al bestaande ervaringen.

Concreet
Leervragen zetten we om in concrete en praktische opdrachten.

Theorie
Theorie behandelen we alleen voor zover deze noodzakelijk is voor het in de praktijk toepassen van nieuwe vaardigheden.

Experimenteren
Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid om in een vertrouwde omgeving gericht te experimenteren met nieuwe vaardigheden en/of nieuw gedrag.

HRC hecht veel waarde aan het bereiken van resultaat. Daarom heeft ook de periode na een trainingsactiviteit onze aandacht. Immers, na iedere training volgt de weerbarstige praktijk. Om de transfer van het geleerde naar de praktijk te bevorderen hebben wij ongeveer twee maanden na afloop van een training contact met u als opdrachtgever. 


Wat kunnen we u bieden?

Ter informatie een greep uit onze ervaringen. In onze aandachtsgebieden hebben we voor diverse opdrachtgevers onder andere de volgende activiteiten verzorgd;

 

1. Communicatie 

 • Gesprekstechnieken
 • Feedback geven en ontvangen
 • Communiceren met effect
 • Klantgericht communiceren

 

2. Leiderschap   

 • Beginnen met leidinggeven
 • Het voeren van selectiegesprekken; de STAR-methode
 • Beoordelings- en functioneringsgesprekken
 • Verzuimgesprekken voeren
 • Samenwerken, (hoe) moet dat?

 

  3. Persoonlijke effectiviteit

 • Assertiviteitstraining
 • Timemanagement
 • Solliciteren
 • Netwerken


Meer informatie?

Wilt u meer weten over een training op maat voor uw organisatie? Neem dan contact op met Ellen Sinke  

 

0113 - 563180 of e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Wij denken graag met u mee...

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.


Ontvang HTML?

HR - Advies - Training - Re-integratie - Loopbaanbegeleiding - Coaching - Personeel - Werkgevers - Werknemers | Heinkenszand - Zeeland

Privacyverklaring

HR - Outplacement - Advies - Loopbaanadvies - Assessment - Re-integratie 2e spoor - Organsatieontwikkeling - Coaching - Personeel - Talentmanagement | Zeeland

logo