Open en eerlijk in communicatie

Paardencoaching in Brabant en Zeeland

“Er is iets aan de buitenkant van een paard dat goed is voor de binnenkant van een mens.”

Winston Churchill

Heeft u last van klachten, spanningen of stress en heeft u wel eens paardencoaching in Brabant of Zeeland overwogen? Als u vaak tegen dezelfde problemen aanloopt, kan coaching met paarden heel verhelderend zijn. Paardencoaching is het coachen van mensen met behulp van een paard. U gaat dus niet paardrijden, alles gebeurt op de grond. Het is ‘oer’-natuurlijk. Er komt geen zweverig denken bij aan te pas, maar juist gewoon doen! Paarden houden u een spiegel voor. Zonder woorden maar met behulp van lichaamstaal en interactie. Ze zijn duidelijk, direct, eerlijk, liefdevol en communiceren zeer effectief.

Paarden spiegelen is een onderdeel van paardencoaching in Brabant en Zeeland

Omdat een paard een vluchtdier is, leeft hij in een kudde. Door samen te werken met andere paarden heeft hij een betere kans om te overleven. Daarom is het belangrijk dat de kudde een goed team vormt. Paarden voelen aan wanneer een ander paard niet in balans is, zowel emotioneel als fysiek. Ze zien dit aan de lichaamstaal. Het is in het belang van de kudde dat zo’n paard erop gewezen wordt dat hij niet in balans is. En omdat dieren open en eerlijk zijn in hun communicatie, draaien ze er niet omheen. Ze leggen meteen een vinger op de zere plek en spiegelen uw gedrag. Het is die kwaliteit die we gebruiken bij paardencoaching in Zeeland en Brabant. Voor paarden is al gauw duidelijk wie wij zijn, wat we voelen en waar we nog iets te doen hebben. Is er sprake van onverwerkte emoties of zijn er verborgen angsten of onzekerheden? En is datgene wat u laat zien ook veilig voor de kudde? Of laat u juist datgene zien wat de kudde nodig heeft?

Zo kan een paard ons dus helpen om bewuster te worden van ons onbewuste gedrag. Ook een team wordt gezien als een kudde en zo kun u tijdens een sessie in teamverband ook bewuster worden van uw plek in het team. 

Hoe werkt het?

Aan de hand van oefeningen brengt het werken met een paard in een kort tijdsbestek een diepgaand inzicht op het snijvlak van uw persoonlijke verhaal en uw (professioneel) functioneren. Door het werken met het paard ondervindt u aan den lijve bijvoorbeeld over welke kwaliteiten u beschikt, tegen welke blokkades u aanloopt en worden onbewuste patronen zichtbaar en voelbaar gemaakt. Paarden kunnen met hun gedrag en reactie op uw gedrag dus waardevolle informatie en inzicht geven over uzelf en uw gevoel.

De rol van de paardencoach is het gedrag van het paard te lezen en daarbinnen de patronen waar te nemen. De coach gaat met u in gesprek over wat zich in het contact met het paard afspeelt, daarbij wordt steeds de koppeling gemaakt naar het dagelijks leven of de werksituatie. En met het verkrijgen van inzicht komt ook uw oplossing dichterbij! 

Onze paardencoaching in Brabant en Zeeland  is onder andere in te zetten bij:

  • Loopbaanvragen
  • Persoonlijke coaching (persoonlijke ontwikkeling, zelfbeeld, zelfvertrouwen)
  • Het verkrijgen van zelfinzicht en/of het verkrijgen van inzicht in situaties
  • Het maken van keuzes, grenzen aangeven en/of prioriteiten stellen

Bent u nieuwsgierig geworden?

Wilt u ook de kracht van het paard ervaren in een sessie paardencoaching in de provincie Brabant of Zeeland? Neem dan snel contact op met Ellen Sinke, ervaren coach en gecertificeerd paardencoach. Voor verdere vragen over de trainingen kunt u bellen naar 0113 – 563180 of ons contactformulier invullen.