Zet uw personeel effectiever in

Loopbaanadvies

U wilt de kwaliteiten van uw personeel effectiever inzetten? U wilt een objectief en goed onderbouwd inzicht verkrijgen in het potentieel van uw medewerkers?

Dan is het zinvol om te kiezen voor loopbaanbegeleiding:
U krijgt in korte tijd inzicht in de motivatie, de sterke en zwakke kanten, de ontwikkelmogelijkheden en de aandachtspunten van uw medewerkers. Op deze manier kunt u het talent binnen uw organisatie beter benutten

Waarom professioneel loopbaanadvies?

  • U wilt de mobiliteit in uw organisatie vergroten en uw medewerkers breder inzetbaar maken.
  • U wilt weten voor welke functies uw medewerker ingezet kan worden binnen uw organisatie.
  • U wilt achterhalen waarom een bepaalde werknemer niet meer optimaal functioneert.
  • Uw organisatie bevindt zich midden in een verandering en u wilt een beter inzicht krijgen in de competenties van uw medewerkers, zodat u een duidelijke beeld krijgt van hun mogelijkheden en knelpunten.
  • Onderdeel van re-integratie en herplaatsing van een zieke werknemer. Een loopbaanonderzoek geeft een duidelijk beeld van de mogelijkheden van de zieke werknemer, zodat u beiden aan een gezond vervolg van de loopbaan kunt werken.

Inhoud van het programma

Het loopbaanonderzoek wordt op maat gemaakt en afgestemd op uw specifieke vraagstelling.
Een loopbaan onderzoek omvat gemiddeld 6 – 8 gesprekken.
Bij het loopbaanonderzoek worden een aantal testinstrumenten ingezet zoals een persoonlijkheidstest, competentie- en interessetest. De medewerker krijgt een werkboek met opdrachten die hij thuis ter voorbereiding op de loopbaanadviesgesprekken maakt. Aan de hand van adviesgesprekken zullen de opdrachten en situaties nader besproken en verhelderd worden met een erkend loopbaanadviseur.
Het onderzoek wordt afgesloten met een rapportage, waarin bevindingen zijn opgenomen over persoonlijk profiel, beroepsprofiel, conclusies en aanbevelingen.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over loopbaanbegeleiding of wilt u een afspraak maken?
Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.