Weer met plezier aan de slag

Re-integratie 2e spoor

Heeft u een werknemer die langdurig ziek is? Kan uw werknemer door een medische beperking het eigen werk niet meer uitvoeren? Terugkeer naar de oude functie is vaak niet zomaar mogelijk. Vanuit de Wet Verbetering Poortwachter bent u verplicht uw werknemer te ondersteunen bij het zoeken naar passend werk bij een andere werkgever. Dat noemen we re-integratie 2e spoor.

HR Consultancy beschikt over de benodigde kennis en ervaring in de arbeidsmarkt om samen met u en uw werknemer te zorgen dat uw werknemer weer zo snel mogelijk terug aan het werk kan. Samen zorgen we ervoor dat uw werknemer weer met plezier aan de slag kan binnen een gezonde werkomgeving!

We kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de onmogelijkheden. Uiteraard doen we dit in samenspraak. Sterker nog; we verwachten hierbij actieve medewerking. Het gaat tenslotte om de toekomst van de werknemer. Wij bieden handvatten, geven tips, bieden ondersteuning en coachen de werknemer door het hele traject.

Onze aanpak

Wij bieden altijd een traject op maat gericht op de kortste weg naar passend werk. Oprechte interesse in de mens zonder het resultaat en de richtlijnen van de Wet verbetering poortwachter uit het oog te verliezen.

Een traject bestaat uit de volgende stappen:

  • Intakegesprek met de werknemer.  We maken altijd een traject op maat wat voldoet aan de eisen van het UWV. U ontvangt een offerte van ons met een duidelijk stappenplan.
  • Oriëntatie op de arbeidsmarkt.  Door middel van coachingsgesprekken, opdrachten en eventueel een beroeps- en competentietest zorgen we ervoor dat uw werknemer weet wat hij kan en welk werk passend is, zodat er een helder zoekprofiel ontstaat.
  • Zodra uw werknemer weet wat de passende kansen en mogelijkheden zijn, gaan wij samen met de werknemer aan de slag om een werkplek te vinden. We maken hierbij ook gebruik van werkervaringsplaatsen of stages. ​
  • Trainen en coachen van sollicitatievaardigheden. We helpen de medewerker zijn kennis en vaardigheden op het gebied van solliciteren en presenteren uit te breiden.
  • Intensieve begeleiding naar een nieuwe baan. Gebruikmakend van het uitgebreide relatienetwerk van HR Consultancy
  • Iedere 2 maanden ontvangt u een heldere rapportage van alle activiteiten. De rapportages voldoen aan de voorwaarden van UWV.
  • Onze re-integratie 2e spoor trajecten zijn erg succesvol. Uit onafhankelijk onderzoek door Panteia t.b.v. ons keurmerk Blik Op Werk, blijkt dan zowel werkgever als werknemer onze 2e spoor re-integratietrajecten waarderen met een 8,6!

Wij denken graag met u mee!

Ook indien uw werknemer al een WIA-uitkering ontvangt, maar u bijvoorbeeld eigen risicodrager bent, is het vaak gewenst of noodzakelijk dat uw werknemer begeleid wordt naar ander werk (3e spoor re-integratie). Maak gebruik van onze jarenlange kennis en ervaring!