Vertrouwen, integriteit & vertrouwelijkheid

Coaching

In je dagelijkse werk kom je soms problemen tegen waar je zelf niet direct een oplossing voor hebt. Problemen die je soms wel kunt bespreken met je collega’s of leidinggevende, maar soms ook niet. Vaak liggen dit soort zaken in iemands persoonlijkheid. ‘Te introvert?’ ‘Te autoritair?’ ‘Te weinig communiceren?’ ‘Niet assertief genoeg?’ Of je hebt zelf het gevoel dat bepaalde taken je moeilijk afgaan.
Dan is de inzet van een persoonlijke coach zinvol. Onze coaching richt zich op iedere leidinggevende, professional, werknemer of ondernemer die zich in professioneel opzicht wil ontwikkelen.

Hoe?

Een coach van HR Consultancy werkt op basis van vertrouwen, integriteit en vertrouwelijkheid. Zij stelt (kritische) vragen, houdt je een spiegel voor, confronteert je met ingesleten gedrag en patronen, vraagt door, analyseert en structureert en reikt handvatten aan.

Onze coaches zijn onafhankelijk, objectief en hebben jouw belang voor ogen. Wij beschikken over een breed scala aan coachmethodieken en instrumenten om jouw persoonlijke ontwikkeling te begeleiden.

Voorbeelden van coachingsvraagstukken

  • Je hebt zojuist een nieuwe rol als leidinggevende geaccepteerd en wilt graag ondersteuning om deze rol goed op te kunnen pakken en inzicht te krijgen in jouw leiderschapsstijlen.
  • Je wijze van optreden wekt soms irritatie bij anderen, wat uiteraard niet je bedoeling is. Je hebt behoefte aan een klankbord en spiegel.
  • Jouw manier van communiceren leidt regelmatig tot discussies en verkeerde interpretaties binnen het team. Je wilt graag handvatten om dit te verbeteren.
  • Hoe kan ik re-integreren zonder weer opnieuw in mijn oude valkuilen te stappen?
  • Hoe kan ik mijn grenzen beter aangeven en assertiever reageren?
  • Hoe kan ik mijn timemanagement verbeteren en meer grip op mijn agenda krijgen?
  • Je vindt je werk niet meer uitdagend en wilt graag weten waar jouw passies en talenten liggen.

Werkwijze

Wij beginnen met een oriënterend kennismakingsgesprek, waarbij wederzijds vertrouwen de basis voor de verdere coaching is. Na het kennismakingsgesprek worden de doelstellingen en ontwikkelpunten vastgesteld. Deze punten worden tijdens de coachingsgesprekken één voor één aangepakt. Tussen de gesprekken door pas je de ontwikkelde inzichten en/of vaardigheden in de praktijk toe.
De coachingsgesprekken vinden in de regel plaats met een tussenruimte van 2 tot 4 weken. Dit garandeert een goede follow-up en directe feedback op behaalde resultaten. Een coachingstraject bestaat gemiddeld uit 5 – 8 gesprekken.