Werken aan jouw werkplezier!

Loopbaanadvies

‘Geef mij de baan die bij mij past en ik hoef nooit meer te werken’

Socrates

Voor wie?

Je wilt wel eens wat anders maar weet niet wat?
Je vraagt je soms af: ‘is dit het nu?’

Je hebt het gevoel niet meer op je plaats te zitten? Je wilt weten welke talenten je nog verder kunt ontwikkelen?
Je vraagt je af: ” Wat zijn mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt?”

Op zo’n moment is het mooi om te onderzoeken of je nog op het juiste pad zit, of om te kijken of je de juiste keuze maakt qua baan. HR Consultancy helpt je bij het maken van een bewuste keuze in werk en loopbaan.

Wat houdt loopbaanadvies in?

Loopbaanadvies is erop gericht om inzicht te geven in je persoonlijkheid, drijfveren, motivatie en talenten.

Samen zoeken we naar antwoorden op vragen als: wat vind ik nu echt belangrijk in een baan, waar ligt nu werkelijk mijn passie, wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen, wat voor soort baan en welke werkomgeving past het beste bij mij? We zoeken naar antwoorden aan de hand van gesprekken, opdrachten, testen en reflectie. Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat doe ik? Daar draait het in de kern om. Als je weet wat je enthousiast maakt, wat je energie geeft en waar je hart ligt, zullen toekomstige keuzes beter bij je passen!

Intake

Het intakegesprek is bedoeld als een kennismaking en is vrijblijvend. Tijdens het gesprek gaan we jouw loopbaanvraag onderzoeken en bespreken hoe we daar samen invulling aan kunnen geven. Daarnaast krijg je een duidelijk beeld van het traject. We stellen jouw persoonlijke doel(en) vast en bepalen wat het beste bij jou past. Naast de inhoud van het traject is het natuurlijk erg belangrijk dat er een klik is tussen jou en de coach!

Wie ben je?

Wie ben je?

We kijken naar wie je bent, wat je waarden zijn, je kwaliteiten, valkuilen en motivatoren. Dit doen we met behulp van gesprekken, eventueel aangevuld met testen & opdrachten. Daarmee vormen we de basis voor jouw profiel.

Wat kun je?

Wat kun je?

We inventariseren jouw talenten en vaardigheden. We maken hierbij gebruik van opdrachten en een competentie- en interessetest.

Wat wil je?

Wat wil je?

Nadat wensen en kwaliteiten in beeld zijn gebracht, gaan we kijken naar je interesses en mogelijkheden. Wat past bij jou? Welke werkomgeving of organisatie past? Of misschien droom je van zelfstandig ondernemerschap? We evalueren samen met jou en we adviseren je rondom jouw loopbaankeuze. Je gaat knopen doorhakken voor je volgende loopbaanstap.

Actieplan

Als vervolg maak je een actieplan waarin je aangeeft welke stappen jij gaat zetten om tot het gewenste resultaat te komen.  Drie maanden na afloop van het traject hebben we een contactmoment om te evalueren of het actieplan je inderdaad brengt waar je wilt zijn.

Een loopbaanonderzoek omvat gemiddeld 6 – 8 gesprekken van 1 tot 1,5 uur.

Een loopbaantraject bij HR Consultancy is een mix van gesprekken, opdrachten en testen. Wij werken uitsluitend met gevalideerd, wetenschappelijk testmateriaal.

Wil je liever een kort en krachtig traject? Dan hebben we de loopbaanscan.

Loopbaanscan

De loopbaanscan bestaat uit een intakegesprek en drie gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. We zetten een persoonlijkheidsanalyse in, een interesse- en competentietest en aanvullende opdrachten die je thuis maakt in voorbereiding op de gesprekken met jouw loopbaanadviseur. Daarbij krijg je een jaar lang gratis toegang tot onze database boordevol informatie over beroepen, opleidingen en vacatures.

Onze trajecten zijn kort, krachtig en intensief. Heb je nog behoefte aan meer ondersteuning? Dat kan! De loopbaanscan kan worden aangevuld met: sollicitatietraining, coaching, jobhunt of een combinatie hiervan. Onze ervaren adviseurs met kennis van én een netwerk in de regionale arbeidsmarkt, informeren je graag over de mogelijkheden.

Gedragscode

Wij volgen de Gedragscode van de NOLOC (Nederlandse Orde voor Loopbaanadviseurs, Outplacement consultants en Carrière Coaches) en zijn erkend loopbaanprofessional.