Werkfit en naar werk

UWV Werkfit

Wanneer je als werkzoekende nog niet klaar bent om de arbeidsmarkt weer op te gaan, kan UWV een ‘Werkfit’ traject inzetten. In dit traject wordt samen met je persoonlijke coach onderzocht wat nodig is om weer aan de arbeidsmarkt te kunnen deelnemen en hoe dit bereikt kan worden. Het doel is om aan het einde van dit traject geen belemmeringen meer te ervaren die hinderen om aan het werk te gaan. Je weet wat voor werk en werkomgeving bij je past

Hoe helpen we jou om weer ‘werkfit’ te worden?

UWV heeft hiervoor 3 kerncompetenties opgesteld:

  • Bij het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit ligt de focus op het verhogen van de fysieke en psychische weerbaarheid. Wanneer je belemmeringen ondervindt gaan we samen op zoek naar hoe je hiermee kunt omgaan zodat deze je niet langer tegenhouden om weer op zoek te gaan naar werk.

  • We gaan je mogelijkheden om aan het werk te gaan in beeld brengen. We brengen samen met jou je kwaliteiten, capaciteiten en vaardigheden in kaart en vertalen dit naar mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Praktisch en realistisch. Hierdoor wordt duidelijk waar voor jou de beste kansen liggen en in welke richting – passend bij jouw mogelijkheden, opleiding, interesses, affiniteiten en werkervaring – jouw toekomstige werkgever gezocht moet worden.
  • Het versterken van werknemersvaardigheden zal worden ingezet wanneer je als werkzoekende al wat langer uit het arbeidsproces bent. Er wordt gewerkt aan het (weer) opbouwen van een arbeidsritme en de vaardigheden die nodig zijn om een goedé werknemer en collega te zijn. Hiervoor kunnen we onder andere coaching of training inzetten, er kan gekozen worden voor stage, vrijwilligerswerk, een dag meelopen of een werkervaringsplek zodat je zelf kunt ervaren of een andere functie, organisatie of branche bij je past. We kijken wat jij nodig hebt en wat bij je past.

UWV biedt ’Werkfit maken’ trajecten aan voor mensen met een Wajong- , WGA- of ZW-uitkering. Aanmelden voor dit traject kan via je UWV-contactpersoon of door contact met ons op te nemen op 0113 563180.

UWV Naar werk

Wanneer je als werkzoekende klaar bent om de arbeidsmarkt weer te betreden, maar hier ondersteuning bij nodig hebt, kan UWV een ‘Naar Werk’ traject inzetten. In dit traject leer je van je persoonlijke coach waar de juiste vacatures te vinden zijn, hoe je je persoonlijk netwerk in kunt zetten op zoek naar passende vacatures en hoe je adequaat op de gevonden vacatures kunt solliciteren. Naast je eigen inspanningen zoeken wij actief naar mogelijkheden voor jou binnen en buiten ons werkgeversnetwerk.

Wanneer blijkt dat reguliere vacatures niet passend zijn, kan een werkgever gezocht worden die openstaat voor het creëren van een specifieke functie/werkplek, passend bij jouw specifieke belastbaarheid. We gaan hierbij altijd uit van je mogelijkheden en wat je vooral nog wel kunt.

Wij hebben al vele werkzoekenden begeleid naar hun nieuwe werkgever. Sluit jij je bij hen aan?

UWV biedt ‘Naar Werk’ trajecten aan voor mensen met een Wajong- , WGA- of ZW-uitkering. Aanmelding voor dit traject kan via je UWV-contactpersoon of door contact met ons op te nemen op 0113-563180.